Yaz Kur'an Kursları Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yaz Kur'an Kursları Açıldı

Yaz Kur\'an Kursları Açıldı

Malatya’da açılan yaz Kuran Kurslarında çocuklara hem Kuran öğretiliyor hem de dini ve ahlaki konularda her türlü eğitim veriliyor.

23.06.2016 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da açılan yaz Kuran Kurslarında çocuklara hem Kuran öğretiliyor hem de dini ve ahlaki konularda her türlü eğitim veriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Gel Bu Yaz Kuran'ı Gönlüne Yaz" sloganıyla 81 ilde düzenlenen yaz Kur'an kursları geçtiğimiz Pazartesi günü başladı. Malatya Somuncu Baba Cami'nde de başlayan Kuran Kursunda yaklaşık 150 çocuğa hem Kuran öğretiliyor hem de ahlaki ve dini konularda her türlü eğitim veriliyor. Çocuklara Kuran eğitiminin yanında büyüklere karşı saygıyı, küçüklere karşı sevgiyi de öğretmeye çalıştıklarını ifade eden Somuncu Baba Cami İmamı Mehmet Çiloğlan, kursların çok verimli geçtiğini söyleyerek bütün ailelerin çocuklarını Kur'an Kurslarına göndermelerini istedi.

Çocuklara her türlü dini bilgileri de verdiklerini kaydeden Çilpğlan, "Namaz surelerini öğretiyoruz, ahlaki bilgileri elimizden geldiği kadar vermeye çalışıyoruz. Aslında bildiğimiz ne varsa çocuklarımıza öğretmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Dini eğitimi Sinevizyonlar aracığıyla çocuklara öğrettiklerini dile getiren Çiloğlan, "Kursta yaklaşık 1 saatimizi Sinevizyon gösterisine ayırıyoruz. Namaz nasıl kılınır, nasıl abdest alınır gibi konuları görsel olarak veriyoruz. Bu yöntem daha akılda kalıcı, ve çocuklarımız bu yöntemle bazı bilgileri sıkılmadan öğreniyorlar" dedi.

Caminin alt kısmını da kız çocuklarına ayırdıklarını kaydeden İmam Çiloğlan "Üst kısmında da erkek çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Ayrıca kurs sonunda çocuklarımızı ödüllendirmeye çalışıyoruz. Her yıl öğrencilerimize bir ödül veriyoruz. Belediyemizin de bu konuda bizlere katkısı oluyor. Geçen yıl öğrencilerimize lap top verdiler. Öğrencilerimizi sevindirecek, mutlu edecek, onları Kuran okumaya sevk edecek bu tür ödülleri ve destekleri her zaman bekliyoruz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaz Kur'an Kursları Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement