Yeni Apple Tv'nin Detayları - Son Dakika
Teknoloji

Yeni Apple Tv'nin Detayları

Yeni Apple Tv\'nin Detayları

Apple TV 4 kullanıcılara neler sunacak?

03.09.2015 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

9 Eylül'de düzenlenecek olan etkinlikle birlikte yeni iPhone'ların ve yeni Apple TV'nin tanıtılması bekleniyor. Daha önceki raporlarda Apple TV'den sıkça bahsedilmişti. 9to5Mac'in taze makalesine cihazda 4K video desteği yok. 2010'da çıkan şimdiki nesil Apple TV'lerde 8 GB'lık dahili depolama alanı var. Ancak 4. nesilde ise depolama alanı 8 ile 16 GB arasında değişecek gözüküyor. Apple bu noktada mesela 8 GB'lık modeli 149 dolardan, 16 GB'lık olanı ise 199 dolardan satışa çıkarabilir. Çift fiyat stratejisini es geçerek sadece 16 GB'lık modeli 149 dolardan tüketicilere sunabilir. Sonuç olarak Apple TV, 149 dolar fiyat etiketine sahip olacak.


Apple TV 4'te App Store olacak ve oyun desteği sunulacak. İçerik internet üstünden sağlandığı için (Stream) kaynaklar 8 ve 16 GB'lık depolama alanlarının bu konuda yeterli olacağını düşünüyor. Yeni Apple TV, iOS 9 temelli çalışıyor. iOS 9 düzeyinde olan dosya boyutları, parçalar halinde oyunların yüklenmesi gibi özellikler yeni Apple TV'de bulunuyor.


Kaynaklara göre Apple TV 4'te iPhone 6'da kullanılan A8 işlemcisi var. Şimdiki Apple TV'de bulunan tek çekirdekli A5'ten bu yana önemli bir yükseltme. Fakat bununla birlikte Apple TV'de olan A8 üstünde birkaç ufak değişikliğin yapılmış olabileceği söyleniyor. Dokunmatik destek ve hareket kontrolünün yanı sıra şimdiki uzaktan kumanda, eskisi gibi gümüş renginde değil aksine koyu gri veya siyah renkte. Yine metaldan üretiliyor. Touchpad ile daha iyi bir kullanım sunacak. Şimdiki nesil Apple TV'de standart HDMI portu, güç girişi ve USB girişi var. Yeni Apple TV'de de aynı bağlantılar bulunuyor.


Bu raporu ve eski raporların içeriklerini toparlarsak yenilenen işletim sistemi, Siri desteği, App Store, oyun odaklı içerik ve yeni uzaktan kumandasıyla birlikte Apple TV 4, uzun zamandır beklenen geliştirmeleri içeriyor. Cihaz yüksek ihtimalle tanıtımdan kısa süre sonra satışa sunulacak.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Yeni Apple Tv'nin Detayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement