Yeni İpad Air 2 Tablet A8x İşlemciye Sahip Olacak - Son Dakika
Teknoloji

Yeni İpad Air 2 Tablet A8x İşlemciye Sahip Olacak

Yeni İpad Air 2 Tablet A8x İşlemciye Sahip Olacak

Perşembe günü bir etkinlik ile tanıtılacağı tahmin edilen yeni iPad Air 2 tablet, sızdırılan fotolara göre yeni nesil A8X işlemciye sahip.Apple bir süre önce "Epeyce Bekledik" başlığı ile 16 Ekim'de bir tanıtım etkinliği yapacağını duyurmuştu.

13.10.2014 10:09

Perşembe günü bir etkinlik ile tanıtılacağı tahmin edilen yeni iPad Air 2 tablet, sızdırılan fotolara göre yeni nesil A8X işlemciye sahip.

Apple bir süre önce "Epeyce Bekledik" başlığı ile 16 Ekim'de bir tanıtım etkinliği yapacağını duyurmuştu. Yeni nesil iPad ürünlerinin tanıtılacağı tahmin edilen etkinlikten önce, bir Tayvan sitesinden iPad Air 2 parça fotoğrafları sızdırıldı.

Apple.club.tw web sitesinde gösterilen fotoğraflara bakılırsa, iPad Air 2 tablet A8X işlemciye, yeni parma izi tanıma özellikli Home butonuna (yani TouchID özelliğine) ve cam bir ekrana sahip. Bir önceki iPad Air modelinde iPhone 5S akıllı telefondaki aynı A7 işlemci bulunuyordu, yeni nesil A8 işlemci ise iPhone 6 ve iPhone 6 Plus telefonların kullandığı işlemci modeli.

A8X işlemci demek, iPhone 6 cihazlardan daha yüksek performanslı grafik alt işlemcisi bulunacağı anlamına geliyor. Ayrıca sızıdırılan fotoğraflardaki sistem kartına bakılırsa cihazda 2 GB bellek de yer alacak. Bu da aynı anda ekranda çift uygulama çalıştırabilmek için yeterli güce sahip olacağı anlamına geliyor.

Ayrıca iOS 8.1 Beta işletim sistemi sürümünü biraz kurcalayanlar, iPad Air 2'de yeni ve daha yüksek çözünürlüklü Retina HD ekran olacağını saptamışlardı. Aynı 9.7 inç ekranda şimdiki çözünürlük olan 2048 x 1536 pikselin üzerine çıkılırsa, çok daha temiz ve net bir ekran haline geleceği kesin. Tüm bu bilgilere rağmen yeni iPad Mini hakkında hiçbir sızıntı olmaması dikkat çekiyor.

Yeni modelleri merakla bekliyoruz ama eğer iPad Air tabletinizi değiştirmeyecekseniz ve güzel bir klavye gerekliyse size Logitech Type+ iPad Air klavye modelini önerebiliriz.

The post Yeni iPad Air 2 Tablet A8X İşlemciye Sahip Olacak appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Yeni İpad Air 2 Tablet A8x İşlemciye Sahip Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement