Yeni İphone'da Nem, Basınç, Sıcaklık Ölçülebilir - Son Dakika
Teknoloji

Yeni İphone'da Nem, Basınç, Sıcaklık Ölçülebilir

Yeni İphone\'da Nem, Basınç, Sıcaklık Ölçülebilir

Apple'ın yeni nesil iOS cihazlarda yapmak istedikleri gün ışığına çıkıyor.

24.04.2014 16:34
Hasan Uğur Nayır - -

Şu zamana kadar Apple cephesiyle alakalı birçok iddia ortaya atılmış olsa da, en sağlam bilgiler ise patentlerde ortaya çıkıyor. ABD Patent ve Marka Ofisi yeni çevre sensörlerini içeren bir patent başvurusu yayınladı.


Patent içeriğinde iPhone veya iPad gibi elektronik cihazlarda çevre sensörlerinin yer alabileceği belirtiliyor. Açıklamaya biraz daha göz atacak olursak çevresel algılayıcı; sıcaklık, basınç, nem, ses (Mikrofon) gibi birden fazla sensör bileşenlerini içerebilir. Bu bileşenler en azından kısmen bir kısmı sensörü çevreleyen bir gövde içine yerleştirilebilir. Gövde veya muhafaza çevresel faktörlerle sensör bileşenlerini etkileşime sokacak bir esnekliğe sahip olabilir.


Konuyla ilgili ikinci bir patentte ise kısaca iOS cihazın sensörler yardımıyla çevresinde ölçüm yapabileceği vurgulanıyor. Konuyla ilgili olarak farklı söylemler ve yorumlar var. Birkaç teknoloji uzmanı Apple'ın yeni sağlık uygulaması ve sensörlerini gerekçe göstererek, çevresel faktörleri ölçebilecek sensör bileşenlerinin iPhone 6'da olabileceğini ileri sürüyor. Bu konu tamamen kesinlik kazanmasa da, patentteki özelliklerin gelecekteki iOS cihazlarda kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Yeni İphone'da Nem, Basınç, Sıcaklık Ölçülebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement