Yeni Köprülü Kavşak Çalışmasına Başlandı - Son Dakika
Yerel

Yeni Köprülü Kavşak Çalışmasına Başlandı

Yeni Köprülü Kavşak Çalışmasına Başlandı

Ulaşımı rahatlatmak için bir dizi çalışmalar başlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmaların bir kısmını köprülü kavşaklarla çözmeyi hedefliyor.

25.04.2015 12:00

Ulaşımı rahatlatmak için bir dizi çalışmalar başlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmaların bir kısmını köprülü kavşaklarla çözmeyi hedefliyor. Kahraman Emmioğlu ve Bedri İncetahtacı Köprülü Kavşakları'ndan sonra 51 Nolu Cadde Köprülü Kavşağın da temeli atıldı.

60 Nolu Cadde, Naci Topçuoğlu Bulvarı, Karataş ve İbrahimli bölgesini birbirine bağlayan ana arter ve bir nevi çevre yolu niteliğinde olan 51 Nolu Cadde Köprülü Kavşak çalışmaları başladı.

Karataş ve İbrahimli bölgesinde ikamet eden vatandaşları ipek yoluna bağlayacak olan köprülü kavşak, aynı zamanda Abdulkadir Aksu Bulvarı ve İbrahimli bölgesindeki caddelerin trafik yükünü de hafifletecek. Mart ayının başında başlanan "51 Nolu Cadde Köprülü Kavşak" çalışmaları hızla devam ediyor.

Kavşak üzerinde 85 metre açıklığında ve toplam 400 metre uzunluğunda köprü inşaatı yapılacak olup, 2 bin 319 metre fore kazık imalatı, 7 bin 100 metre küp beton dökümü yapılacak.

Proje kapsamında iki adet roundabout göbek yapılacak olup, söz konusu oluşan kavşaklar neticesinde İbrahimli-1 bölgesi ile İbrahimli-2 bölgesinin birbirine bağlantısı ve Naci Topçuoğlu Bulvarı'nın çevre yolu ile civar bölgelere bağlantı hedefleniyor.

5 ayda tamamlanması planlan kavşak yapımında, yapım sırasında servis yolları belirlenmiş olup, çalışmalardan dolayı vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemeleri için yol kapatmaları ve yönlendirmeler yapıldı. Bu nedenle vatandaşların mağdur olmaması için yol güzergahı üzerinde bulunan trafik işaretlerine uymaları ve takip etmeleri gerekiyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Köprülü Kavşak Çalışmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement