Yeni Kriptolu Telefonlar Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Yeni Kriptolu Telefonlar Geliyor

Devletin tepesindeki isimlerin telefonlarının dinlenilmesi üzerine yeni kriptolu telefonlar hazırlandı.

10.09.2014 13:56  Güncelleme: 14:33

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yazılımı ve donanımı değiştirilen yeni kriptolu telefonların dağıtımından sonra devlet yöneticileri için "yeni nesil" kriptolu telefonların hazırlığına başlanacağını söyledi.

Hukuksuz telefon dinlemelerinin "bir örgütün" işi olduğunu söyleyen Bakan Işık, kripto yazılımını yapanla dinlemeyi yapanın örgütsel işbirliği olmadan dinlemesinin mümkün olmadığını savundu.

VATANDAŞA DA KRİPTOLU TELEFON

Işık, gündelik hayatta kullanılan cep telefonlarının dinlenilmemesiyle ilgili de güvenlik tedbirlerinin olmadığını da ifade etti. Kriptolu telefonların ise güvenlikli olduğunu söyledi.

Sivillerin özellikle de ticari şirketlerin güvenli görüşme için kriptolu görüşmeleri tercih ettiğini şöyle anlattı:

"TÜBİTAK'ın sivil kullanıma yönelik cihaz üretim çağrısını çok önemsiyoruz. Herkesin kolaylıkla dinleyemeyeceği bir yapı oluşturmak istiyoruz. Buna yönelik olarak TÜBİTAK bir çalışma başlattı. Hiçbir iletişim yüzde 100 güvenli değildir. Buna karşılık, en güvenli görüşmeler kriptolu telefonlarla yapılıyor. Sivillerin talebiyle bunu yaygınlaştırmak istiyoruz. İsteyen kriptolu cep telefonu kullanabilecek."

Yeni Kriptolu Telefonlar Geliyor
Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Ekonomi Yeni Kriptolu Telefonlar Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sinan: ses kayıtları montajsa niye yeni kriptolu telefonlar geliyor, yok gerçekse niye montaj diyosunuz. teknoloji bakanı ''ses kayıtları montaj hissettim hemen'' demişti. teknolojik olarak çok ilerdeyiz zaten cihaza filan gerek yok, bu bakan sorun bi daha 7 2 Yanıtla

Advertisement