Yeni Sızıntı: Windows 10'da Cortana ve Fazlasına Yakından Bakış - Son Dakika
Teknoloji

Yeni Sızıntı: Windows 10'da Cortana ve Fazlasına Yakından Bakış

Yeni Sızıntı: Windows 10\'da Cortana ve Fazlasına Yakından Bakış

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10'a dair detaylar ve sızıntılar gelmeye devam ediyor.

15.12.2014 20:38
Emre Çetinkaya - -

Microsoft, geçtiğimiz aylarda büyük bir sürprizle Windows 9'u atlayarak Windows 10 işletim sistemini tanıtmıştı. Microsoft'un bilgisayarları, tabletleri ve telefonları kapsayacak olan tek işletim sistemi Windows 10, kullanıcıların çok beğendiği Windows 7 işletim sistemine önemli ölçüde benziyor. Microsoft'un Windows 10 üzerindeki çalışmaları ise hala sürüyor ve firma işletim sisteminin yeni bir ön izleme sürümü üzerinde çalışıyor.


Eğer Microsoft'un bu çalışmalarını ve değişikliklerini merak ediyorsanız size iyi bir haberimiz var. Bugün işletim sisteminin 9901 numaralı yeni sürümü sızdırıldı. Yeni sürümün en büyük yeniliği ise Cortana olarak gözüküyor. Windows Phone platformunun kişisel asistanı Cortana, Windows 10 kullanıcılarına da yardımcı olacak.



Öte yandan sızan videoda Xbox uygulaması da gözüküyor. Bütün Xbox ekosistemine giriş kapısı işlevi gören bu uygulama başarılara, arkadaş listesine, aktivite kaynaklarına ve Mağaza'ya erişim imkanı veriyor. Bunun yanı sıra Microsoft, klasik Denetim Masası aracını kaldırıp yerine Ayarlar uygulamasını getirmeyi planlıyor. Ayarlar uygulamasının tasarımının Denetim Masası'na benzediğini de belirtelim.


Aşağıdaki WinBeta tarafından yayınlanan videoda Windows 10'un 9901 numaralı sürümüne dair tüm detayları görebilirsiniz. Windows 10 hakkından ne düşünüyorsunuz?




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Yeni Sızıntı: Windows 10'da Cortana ve Fazlasına Yakından Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement