Yeni Sony Xperia Z4 Ailesi Hakkında Bilgiler - Son Dakika
Teknoloji

Yeni Sony Xperia Z4 Ailesi Hakkında Bilgiler

Yeni Sony Xperia Z4 Ailesi Hakkında Bilgiler

Sony'nin muhtemel amiral gemisi, Compact modeli, Ultra modeli ve tabletine dair söylenti bilgiler.

12.11.2014 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Sony'nin yeni amiral gemisi modeli Xperia Z3 ve neredeyse onunla aynı özelliklere sahip olan Xperia Z3 Compact'ın yakın bir zamanda satışa sunulduğuna tanıklık etmiştik. İki model de kullanıcıların beğenisini toplasa da, bazı Z2 kullanıcılarının Z3'e tepkileri olmuştu.


Bildiğiniz gibi Sony, 6 aylık zaman dilimlerinde amiral gemisi modeller yayınlıyor ve bu kadar kısa sürede amiral gemisi modellerin satışa çıkması tepkilerle karşılaşabiliyor. Şimdilerde söylentileri bulunan Sony modelleri ise Xperia Z4, Xperia Z4 Ultra, Xperia Z4 Compact ve Xperia Z4 Tablet.


Yakın geçmişe baktığımızda, Sony'nin bu tip ürün seçenekleriyle karşımıza çıktığını görüyoruz. Son olarak Z3 ailesi ortaya çıkmıştı ve şimdi de Z4 ailesi geliyor. Aslında bunun için "Sony, tek bir amiral gemisi değil de, o amiral gemisinin de dahil olduğu aileler hazırlıyor" diyebiliriz.


Muhtemel Sony mobil cihazları hakkında son söylentiler şöyle:


Xperia Z4:


Telefonda Qi kablosuz şarj teknolojisi olacak. Böylelikle amiral gemisi Xperia'ların yan taraflarında yer alan manyetik dock'a veda etmiş olacağız. Ayrıca Xperia Z4'te USB bağlantı noktasında bu kez koruyucu bir kapak olmayacak ve buna rağmen cihaz, IP68 sertifikasına sahip olduğu için yarım saat boyunca su içinde çalışabilecek. Önceki modellerde kullanıcılar kapakları açık bırakabiliyor ya da gevşeyen kapaklar sebebiyle telefon su alabiliyordu. Böylece kullanıcı hataları da geride bırakılabilecek.


Daha evvel Xperia Z4'te olabileceği söylenen teknik özelliklere göz atmak isterseniz tıklayın.


Xperia Z4 Compact ve Xperia Z4 Ultra:


Z4 Compact'ın yine 4.6 inç ekran boyutuyla gelmesi bekleniyor, ancak bu kez 720p yerine 1080p ekran olması muhtemel. Z4 Ultra'ya bakacak olursak, onun da 6.4 inçlik 4K çözünürlük sunan ekranla gelmesi bekleniyor.


Xperia Z4 Tablet:


Sony'nin bu üründe 10.1 inçlik 4K çözünürlük sunan ekran kullanması bekleniyor. Zaten firmanın şu an yüksek çözünürlüklü ekran panelleri üzerine yaptığı testler var. Tasarım hatlarının Z3 Tablet Compact'a benzeyeceği söylenen cihazın daha hafif ve daha ince çerçeveyle hazırlandığı söyleniyor. Donanım tarafında da Snapdragon 810, 4GB RAM, 32GB dahili hafıza, 13MP ana kamera ve 8MP ön kamera gibi detaylardan söz ediliyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Yeni Sony Xperia Z4 Ailesi Hakkında Bilgiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement