Yenimahalle Belediyesi Haşerelere Savaş Açtı - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle Belediyesi Haşerelere Savaş Açtı

Yenimahalle Belediyesi Haşerelere Savaş Açtı

Yenimahalle Belediyesi, artan sıcaklarla birlikte ortaya çıkan haşerelere savaş açtı.

05.07.2014 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi, artan sıcaklarla birlikte ortaya çıkan haşerelere savaş açtı. İlçe genelinde ilaçlama faaliyeti yürüten belediye ekipleri, açık ve kapalı alanlarda sinek, böcek başta olmak üzere diğer haşerelere karşı mücadele başlattı.

Belediye Temizlik ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü ilaçlama çalışmaları, yaz sıcaklarıyla birlikte hız kazandı. Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki parklarda ve yeşil alanlarda ilaçlama yaparken, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de Şubat ayından beri devam ettiği çalışmalara bu aylarda yoğunluk verdi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı uzman ilaçlama ekibi, iki vardiya şeklinde çalışarak tarlalar, sulak alanlar, köyler ile tüm cadde ve sokakları gün aşırı ilaçlıyor. Belirli periyotlarla çöp konteynırlarını da ilaçlayan ekipler, halk sağlığının takipçisi oluyor. 9 araçla günde yaklaşık 70 litre ilaçlama yapan ekipler, çalışmalara sabahın ilk ışıklarıyla başlayıp akşam geç saatlere kadar devam ediyor. Öte yandan binaların bodrum katları ile kömürlük ve depoları da belirli aralıklarla ilaçlanarak haşerelerden temizleniyor. Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekipleri ise parklarda ve yeşil alanlarda yoğun bir mesai harcıyor.

Yenimahallelilerin yaz boyu böcek ve haşereler konusunda sıkıntı çekmemelerini amaçladıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Düzenli bir ilaçlama programı hazırlayarak uygulamaya geçirdik. Yenimahalle'de ilaçlanmadık yer kalmayacak. Vatandaşlar böceksiz, sineksiz bir yaz geçirecek" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle Belediyesi Haşerelere Savaş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement