Yenimahalle'de Zafer Bayramı Kutlamaları İptal Edildi - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'de Zafer Bayramı Kutlamaları İptal Edildi

Yenimahalle Belediyesi, yaşanan terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programlarını iptal etti.

29.08.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi, yaşanan terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programlarını iptal etti.

Aylar öncesinden hazırlıklarını tamamlayarak Yenimahalleliler için unutulmaz bir zafer kutlaması hazırlayan Yenimahalle Belediyesi, ülke gündemindeki üzücü olaylar nedeniyle yapılması planlanan Işın Karaca konserini ve meşaleli yürüyüşü iptal etti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "30 Ağustos, işgal devletlerine karşı ülkemizin kazandığı büyük bir zaferdir. Bu zafere giden yolda, büyük acılar yaşanmış, kayıplar verilmiş, gencecik evlatlarımız vatan uğruna toprağa düşmüştür. Ülkemiz ve cumhuriyetimiz için dönüm noktası olan bu zaferi bu yıl da coşkuyla kutlamak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla anmak isterdik ancak son günlerde ülkemizin şanlı tarihine yakışmayan hadiselerle karşı karşıyayız. Kürdü, Türkü, Çerkezi ile el ele kurduğumuz bu topraklarda, kardeş kanı akıyor. Her gün bir ocağa ateş düşerken, gencecik evlatlarımız hain terör saldırılarıyla şehit olurken biz kutlama yapamayız" ifadelerini kullandı.

Terör olayları nedeniyle derin bir üzüntü içerisinde olduklarını belirten Yaşar, "Ülkemizde gerçekleşen üzücü terör hadiselerden dolayı her yıl kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı bu yıl ne yazık ki iptal etme kararı aldık. Şehitlerimizin acısı bize bu kararı almaya yöneltti" dedi.

Şehit ailelerine başsağlığı dileyen Yaşar, "Terör olaylarının bitmesi en büyük dileğimiz. Artık evlatlarımız ölmesin. Analar ağlamasın. Vatan için ölen tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Başta şehit aileleri olmak üzere tüm ülkenin başı sağ olsun" diye konuştu.

Barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamı dileyen Yaşar, şunları kaydetti:

"Geçmişte yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için barışa ve hoşgörüye ihtiyacımız var. Ülkemizde tekrar huzur ortamının gelmesi dileklerimle, bize 30 Ağustos Zaferi'ni yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurtuluş mücadelesi vererek bağımsızlığını kazanan yüce milletimizin Zafer Bayramı'nı kutluyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'de Zafer Bayramı Kutlamaları İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement