CHP Derbent Belediye Başkanı Fidan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Derbent Belediye Başkanı Fidan Açıklaması

CHP Derbent Belediye Başkan adayı Fidan, "Derbent'e üretken belediyecilik anlayışıyla yapacağız" dedi.

25.03.2014 13:07  Güncelleme: 15:32

CHP Derbent Belediye Başkan adayı İsmail Fidan, ilçeye yeni büyükşehir yasası kapsamında mahalle olarak eklenen belde ve köylerin eksik kalan hizmetlerini katılımcı, paylaşımcı ve üretken belediyecilik anlayışıyla gerçekleştireceklerini söyledi.

Fidan, yaptığı açıklamada, ilçe halkının istihdamına yönelik çalışmalarda bulunacaklarını, bu kapsamda konserve, dondurulmuş gıda, meyve suyu, et ve süt işleme tesislerinin Derbent'e kazandırılacağını ifade etti.

Kırsal alanda belediyelerin, belediyecilik hizmetleri dışında vatandaşın geçimini doğrudan ilgilendiren konularda yardım ve yatırım yapma zorunluluğunun bulunduğunu belirten Fidan, şunları kaydetti:

"İlçemize çiftçimizin acil ihtiyacı olan fasulye yıkama ve çuvallama tesisi kurulacak. Yassıören, Saraypınar, Tekke, Değiş, Mülayim ve Güney köylerinin sulama göletleri ve şebekeleri yapılacak, sulu tarım yapma imkanına kavuşacak. Derbent, Çiftliközü, Alişar, Süleyman göletlerindeki sorunlar derhal çözülecek. İçme suyu projesi hayata geçirilecek, içme suyu ve sulama suyu ücreti düşürülecek. İlçeye küçük sanayi dükkanları kazandırılacak. Canlı hayvan pazarı tekrar açılacak ve eski canlılığına kavuşturulacak. Yaşlı, engelli, bakıma muhtaç hemşehrilerimize bakım hizmeti sunulacak. Hayvancılık ve meyvecilik tesisi kuracak olan tüm hemşehrilerimize gereken destek ve teşvik yapılacak. Derbent'e mahalle olarak eklenen belde ve köylerimizin eksik kalan hizmetlerini katılımcı, paylaşımcı ve üretken belediyecilik anlayışıyla yapacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Derbent Belediye Başkanı Fidan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement