Yeryüzü Doktorları, Bayram Sevincini Afrika'ya Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Yeryüzü Doktorları, Bayram Sevincini Afrika'ya Taşıdı

Yeryüzü Doktorları, Afrika Kurban Organizasyonu ile açlık çekilen bölgelerde beslenme yetersizliğine maruz kalmış insanlara yardıma devam ediyor.

09.10.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Somali, Kenya, Nijer, Çad, Gambia, Gana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kesilen kurbanlar, 150 noktada yüz binlerce insana dağıtıldı.

Yeryüzü Doktorları (YYD), bağışlanan kurbanlarla Afrika'da açlık sınırı altında yaşayan insanlara bayram coşkusu yaşatıyor. Somali, Kenya, Nijer, Çad, Gambia, Gana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kesilen kurbanlar, 150 noktada yüz binlerce insana dağıtıldı.

Yeryüzü Doktorları kurban organizasyonuyla bayram coşkusunun yanı sıra yetersiz kırmızı et tüketimine bağlı olarak özellikle çocukların protein, mineral ve B12 gibi vitamin ihtiyaçları karşılıyor, beslenme yetersizliğinden kaynaklı hastalıkların önüne geçiyor.

Kurban alımlarını Afrika ülkelerinden yaparak, bölge ekonomisine de katkı sağlayan Yeryüzü Doktorları, bugüne kadar Somali, Kenya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Nijer, Sierra Leone ve Gana gibi yoksul ülkelerde bugüne kadar 60.000 hissenin üzerinde kurbanı yoksul ailelere dağıttı.

Bayram boyunca Nijer ve Çad köylerinde ve mülteci kamplarında kurulacak kliniklerle
sağlık hizmetlerine erişimi sınırlı olan insanlara ve mültecilere sağlık hizmeti de verilecek; çoğu kadın ve çocuk olmak üzere binlerce hastaya ulaşılıp, tedavileri gerçekleştirilerek ilaçları verilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeryüzü Doktorları, Bayram Sevincini Afrika'ya Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement