Yıkılamayan Tescilli Hastane Binası Tehlike Saçıyor - Son Dakika
Güncel

Yıkılamayan Tescilli Hastane Binası Tehlike Saçıyor

Yıkılamayan Tescilli Hastane Binası Tehlike Saçıyor

Tokat’ta tescillenen 1936 yılı yapımı eski hastane yıkılamadığı için mahalle sakinlerinin korkulu rüyası olurken, görüntü kirliliği de oluşturuyor.

23.07.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta tescillenen 1936 yılı yapımı eski hastane yıkılamadığı için mahalle sakinlerinin korkulu rüyası olurken, görüntü kirliliği de oluşturuyor.

Tokat'ta devlet hastanelerinin yeni yapılan hastaneye taşınmasının ardından eski binalar yıkılırken, 1936 yılında İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan betonarme eski hastane binası tescilli olduğu için yıkılamadı. Yaklaşık 4 yıldır atıl durumda bekleyen bina geceleri mahalle sakinlerinin korkulu rüyası olmaya devam ederken, bakımsız hali ise çevre kirliliğine neden oluyor. Hoca Ahmet Mahallesi Muhtarı Kadir Şanalmış, ucubeye dönen binanın yıkılmasını istediklerini söyledi. Geceleri bira içenlerin ve tinercilerin mekanı olan binanın çevreye tehlike saçtığını ifade eden Şanalmış, görüntü kirliliğine neden olan binanın biran önce belirsizlikten kurtarılmasını beklediklerini kaydetti. Şanalmış, yıkım kararı çıkan binanın bir vatandaşın itirazına istinaden tescillenerek yıkımının engellenmiş olduğunu belirterek, "Yıkılamayan bu bina mahalleye sorun teşkil ediyor. Geceleri çevre sakinleri endişe ve korku yaşıyor. Bina durumu itibariyle de görüntü kirliliğine neden oluyor. Çevresi bakımsız pislik içinde. Bunu bizler hak etmiyoruz. İlgililerin kısa sürede buna bir çözüm bulmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

TOKAT'IN İLK DEVLET HASTANESİ'NİN TARİHÇESİ

1936 yılında İl Özel İdaresi tarafından 50 yatak kapasitesi ile Tokat Memleket Hastanesi olarak hizmete girdi. 1946 yılında Genel Bütçeye devredilerek 80 yataklı hale getirildi. 1950 yılında 50 yatak ilavesi ile 130, 1956 yılında 50 yatak ilavesi ile 180 yatak kapasitesine ulaştı. 1974 yılında yapılan ek bina ile 250 yatak, 1989 yılında 50 ve 2000 yılında 100 yatak ilavesiyle 400 yataklı olan hastane 2010 yılında yeni binasına taşındı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yıkılamayan Tescilli Hastane Binası Tehlike Saçıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement