Yıldırım Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Yıldırım Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Yıldırım Belediyesi'nin düzenlediği 'Yıldırım'da yaşam' konulu 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı ve dereceye giren fotoğraflar açıklandı.

13.10.2015 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım'ın sahip olduğu farklı güzellikleri öne çıkarmak, vatandaşların ilçelerine olan duyarlılığını artırmak ve insanları hobi olarak fotoğraf sanatına teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Yıldırım'da Yaşam' temalı fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Konusunda uzman fotoğraf sanatçılarının ve akademisyenlerin yer aldığı jüri, değerlendirmeye alınan 693 fotoğraf arasından Yılmaz Dinçer'in fotoğrafını birinci, Fatih Özenbaş'ın fotoğrafını ikinci, Salih Kuş'un fotoğrafını da üçüncü olarak seçti. Ahmet Turan Kural, Suna Erdoğan, Sare Kural, Kazım Torun ve Leyla Emektar'ın fotoğrafları da jüri tarafından mansiyona değer bulundu. Yıldırım Belediye Başkanlığı Özel Ödülü ise İsa Cıda'nın oldu. 17 Ekim Cumartesi günü yapılacak ödül töreni ardından dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar Barış Manço Kültür Merkezi'nde sergilenecek.

'SANATIN KENTİ YENİ YILDIRIM'

Bu sene birincisi yapılan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan fotoğraf yarışmasının Yıldırım'ın sosyal ve kültür-sanat alanındaki kalkınmasında öncü olacağını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yenilenen tarihi mekânlarla beraber Yıldırım'a insanların ilgisi ve bakış açısı günden güne değişmekte. Kadim medeniyetimizin mirası olan tarihi eserlerimizin yanı sıra insan-mekân ilişkisini ortaya koyan fotoğraflar, Yıldırım'ın estetik yönünü ortaya çıkartıyor." ifadelerini kullandı. Görsel zenginlik açısından beklenenin üzerinde fotoğraflarla karşılaştıklarını, her bir yarışmacının Yıldırım'ın tarihine geçecek kıymetli eserlere imza attığını da söyleyen Başkan Edebali, yarışmaya emeği geçen herkese de teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıldırım Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement