YPG'lileri Tedavi Ettikleri Gerekçesiyle Gözaltına Alındılar - Son Dakika
Güncel

YPG'lileri Tedavi Ettikleri Gerekçesiyle Gözaltına Alındılar

YPG\'lileri Tedavi Ettikleri Gerekçesiyle Gözaltına Alındılar

Kobani direnişi sırasında yaralanan ve resmi kanallarla Suruç Devlet Hastanesi'ne getirilen YPG ve YPJ mensuplarını tedavi ettikleri gerekçesiyle aralarında SES Şanlıurfa Şube Eşbaşkanı Reşat Doğan'ın da bulunduğu 3 doktor, 1 hemşire ve 1 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

25.08.2016 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kobani sınırında bulunan Suruç Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire ve doktorlar, IŞİD'in Kobani'yi işgal girişimine karşı verilen direnişte yaralanan YPG ve YPJ mensuplarını tedavi ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Hastanede görevli Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Şube Eşbaşkanı Genel Cerah Reşat Doğan ile doktorlar Kasım Çelik ve Ali Doğan ile ismi öğrenilemeyen bir hemşirenin yanı sıra hastanede taşeron olarak çalışan sağlık çalışanı Mustafa Gündüzalp ve ağabeyi HDP İlçe Eşbaşkanı Yaşar Gündüzalp da aynı operasyon kapsamında gözaltına alındı.
Kobani direnişi sürecinde yaralanan YPG'liler sınır kapısı üzerinden devlet ambulansları ve resmi kabul ile Suruç Devlet Hastanesi'ne taşındı. Hatta bunu övünç kaynağı sayan devletin İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, direniş boyunca 974 YPG'liyi tedavi ettiklerini açıklamıştı. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel YPG'lileri Tedavi Ettikleri Gerekçesiyle Gözaltına Alındılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement