Yüksekdağ: "Darbe Girişimi Başarılı Olamadı" - Son Dakika
Politika

Yüksekdağ: "Darbe Girişimi Başarılı Olamadı"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Önemli olan sadece darbecilerle operasyonel düzeyde hesaplaşmak değil darbenin kaynağıyla, politik gerekçeleriyle hesaplaşmaktır.

23.07.2016 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Önemli olan sadece darbecilerle operasyonel düzeyde hesaplaşmak değil darbenin kaynağıyla, politik gerekçeleriyle hesaplaşmaktır." dedi.

Yüksekdağ, Kadın Meclisi Toplantısı sonrası partisinin genel merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında, bütün darbelere karşı kadınların, özgürlük ve demokrasiden yana olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin başarılı olamadığına işaret eden Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Ama bu süre içinde bir sivil darbe girişimine ve OHAL rejimine teslim olmamızı bekliyorlar. Kısa zaman diliminde sayısız gözaltı ve tutuklama, kurumların kitle örgütlerinin, siyasi partilerin ve sendikaların kapatılması, kazanılmış bütün demokratik hakların gasbedilmesi, ezilenlerin ve kadınların sokaktaki yaşam alanlarının gasbedilmesi ve işgal edilmesi uygulamalarıyla karşı karşıya kaldık."

"Önemli olan sadece darbecilerle operasyonel düzeyde hesaplaşmak değil darbenin kaynağıyla, politik gerekçeleriyle hesaplaşmaktır." ifadesini kullanan Yüksekdağ, hesaplaşmayı gerçekleştirecek en dinamik, objektif ve adil gücün de kadın özgürlük mücadelesi olduğunu dile getirdi.

Yüksekdağ: "Darbe Girişimi Başarılı Olamadı"
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yüksekdağ: 'Darbe Girişimi Başarılı Olamadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement