Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Orhan Uzun Oldu - Son Dakika
Güncel

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Orhan Uzun Oldu

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığına Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Uzun seçildi.

24.12.2015 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığına Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Uzun seçildi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği ile kurulan Yükseköğretim Kalite Kurulu, başkan ve başkan yardımcısını seçmek, çalışma usul ve esaslarını belirlemek üzere dün ilk toplantısını yaptı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında yapılan toplantıya, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal ve Yükseköğretim Kalite Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı ve başkan yardımcısının seçim süreci tamamlanırken, Kurulun çalışma usul ve esaslarının belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesine ilişkin yol haritası belirlendi.

Buna göre, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığına, Kurul üyeliğine YÖK Genel Kurulu tarafından seçilen Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Uzun, Başkan Yardımcılığı görevine ise Kurul'a Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından seçilen Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu seçildi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Baydaş YÖK Denetleme Kurulu üyesi oldu

Öte yandan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş da Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyeliğine atandı. Baydaş'tan boşalan Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'ne ise YÖK tarafından vekaleten Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Gül'ün ataması yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Orhan Uzun Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement