Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Yurtta Kış

Bayramiç'te kurulan halk pazarında fiyatlarda soğuk hava nedeniyle artış yaşandı.

03.01.2015 14:09

Bayramiç'te cumartesi günleri kurulan halk pazarında bazı ürünlerin fiyatlarının soğuk havanın da etkisiyle artış gösterdiği gözlendi.

Özellikle ıspanak, marul, maydanoz ve dere otu gibi ürünler yüzde 100 ve 150 oranında zamlanırken, salatalık ve patlıcan yüksek fiyatları nedeniyle alıcılardan talep görmedi.

Pazar esnaflarından İlhan Beceren, ilçenin özellikle sebze üretiminde büyük bir potansiyele sahip olduğunu ancak yaşanan don nedeniyle bir çok ürünün bozulduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta 1 liradan sattıkları marulun bugünkü fiyatının 3 lira olduğunu ifade eden Beceren, "Üretici ürünü toplamakta sıkıntı yaşadığı için fiyatlarda artış yaşandı. Fiyatlar daha da artabilir. Meteoroloji verilerine göre kar ve soğuk havaların devam edeceği yönünde bilgi var" dedi.

Ramazan Elibol ise kar ve don nedeniyle fiyatlarda yaşan artışın normal olduğunu belirtti.

Artışın genellikle sebze ürünlerine yaşandığını meyvedeki artışın daha az olduğunu dile getiren Elibol, "En fazla artış patlıcan ve salatalıkta. 2 - 2,5 liradan satılan patlıcan ve salatalık bir anda 4 liraya yükseldi. Buna karşı sivri biber 2,5 liraya geriledi" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement