Yüzde 100 Tedavi Olan Otizmli Çocuklar Var - Son Dakika
Sağlık

Yüzde 100 Tedavi Olan Otizmli Çocuklar Var

Refleksoloji Uzmanı Gamze Arslandoğan son zamanlarda en çok yaşanan rahatsızlıklar arasında olan otizmi anlatıyor.

20.11.2014 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşamın içinde öyle hayatlar vardır ki, dİğer hayatlardan birçok yönüyle ayrılırlar. İçinde bambaşka dünyaları barındıran sadece tek kişilik bir hayat sahnesi rol arkadaşlarına pek de ihtiyaç duymayan, belki de kendinden başka hiç kimseye güvenilmeyen bir hayat.

Evet, Otizm'den ve ömür boyu devam eden, çeşitli problemlerle dolu zorlu bir süreçtir otizm. Dış görüntülerinde normal insanlara göre fazlada bir farklılığı olamayan otizmli insanlara teşhis koymak bazen zor olabilmekte.Çünkü bu konuda teşhis koyabilecek bir laboratuar testi yok.Konusunda uzman olan kişiler,çeşitli gözlemler yaparak ve aileye çeşitli sorunlar sorarak tanı koyabiliyorlar.

Otizm üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır.

Otizmin Belirtileri:

Göz göze gelme, yüz ifadesi ve beden dili gibi sözsüz iletişim becerisinin gelişiminde belirgin problemler
Diğerleriyle eğlence, ilgi veya başarıyı paylaşmaya karşı ilgisizlik
Parçalara alışılmışın dışında odaklanma. Otistik çocuklar, arabayla oynamaktan çok arabanın tekerleğiyle oynamak gibi daha çok oyuncağın bir bölümüne odaklanırlar.
Empati eksikliği. Otistikler, diğerlerinin acı ve üzüntü gibi duygularını anlamada zorluk çekebilirler.
Konuşmayı öğrenememe veya konuşmada gecikme. Otistiklerin %40'ı asla konuşmaz
Sohbet etmeye başlamada zorlanma. Ayrıca otistikler başlamış bir konuşmayı sürdürmede zorlanırlar.
Dinleyicilerinin bakış açısını anlamada zorlanma. Örneğin bir otistik karşısındakinin espri yaptığını anlamayabilir. Kelimelerin teker teker karşılıklarını algılar ve ima edileni anlayamaz.
Belirli konularla meşgul olma. Örneğin, daha büyük çocuklar ve yetişkinler video oyunlarına, kartlarına veya araba plakalarına hayran olabilirler.
Yaşıtlarıyla arkadaşlık kuramama
Aynı şeyler ve rutin ihtiyacı. Örneğin, otistik bir çocuk salatadan önce hep ekmek yemek veya okula hep aynı yoldan gitmek ister.
Kalıplaşmış veya sürekli tekrarlanan konuşma. Otistikler daha önceden duydukları belli bir cümleyi sürekli tekrar ederler (ekolali).
Kalıplaşmış (stereotip) davranışlar. Örneğin, sallanma veya el çırpma
Erken dönemde teşhis koyabilmek ve uygun eğitime başlamak, hastalığın gidişatı ve ilerleyen dönemlerde karşılaşılabilecek problemlerin en aza indirmesi açısından çok önemlidir.

Refleksoloji Uzmanı; Otizmi benim görüşüme göre anlatacak olursam,beyinin yapısını ve işleyişini etkileyen,beyine giden sinyalleri yani elektrik akımının komutuna onay vermeyip , beyin kişiyi kendi işleyişinin etrafında yönlendirerek istem dışı bir hastalıktır.Genel anlamıyla sinir sistemlerinin bozukluğundan kaynaklanan nörolojik rahatsızlıktır.
Ayrıca bir ipucu verecek olursak;Otizm hiperaktive dediğimiz hareketler,şımarıklık ve saldırganlık değildir.Biliniz ki etraftaki; insanlar,sesler,ışıklar beyindeki nöronlarda hızlı hareketlenmeye sebep olur.Anlam veremediği için beyinde hızlı akımdan kaynaklanan istemli ve istemsiz uyarılar çarpışır fiziksel bir görüntü olarak hiperaktiveye sebep olur.
Gamze hanım otizm tedavisi nasıldır?
REFLEKSOLOJİ UZMANI; otizm tedavisinde refleksolojiyi anlatmadan önce refleksolojinin ne olduğunu anlatacak olursak?
Yaptığımız her şeyin beynin kontrolü altında faaliyet gösterdiğinin toplum olarak farkındayız. Vücudumuzdaki her bir nokta beynin farklı bir bölgesi tarafından kontrol edilmektedir.Vücudumuzun komuta merkezi olan beyin,vücut sağlığının da merkezidir.Milyonlarca nöronlardan oluşan beyin ,bu nöronlara bağlantılı olarak vücudun mekanizmasının hareketini sağlar.Bu nöronların yani hücrelerin ölmesi demek vücuttaki mekanizmaya ait sinir tellerinin de faaliyetini yapmaması demektir.Buradan anlaşılıyor ki beyin ne kadar sağlıklı çalışırsa vücutta o kadar sağlıklı olur.

Refleks biliminden gelen reflekolojide; beyinin durduk yere ve yada herhangi ilaç müdahalesiyle kalıcı aktif edilemeyeceğini bilmekteyiz. Beyinde bulunan nöronların(hücrelerin)vücuttaki uzantılara bağlı olarak ellerde ve ayaklarda son bulan noktalarına yapılan bası uygulamasıyla beyin aktif hale getirerek vücudun kendi kendini yenileme mekanizmasını harekete geçirdiğini belirtiyor.

Refleksoloji tedavisi; Sağlık Bakanlığınca tanımlanmış, destekleyici tamamlayıcı tıp olarak kabul görmüş bir tedavi şeklidir.

Refleksoloji, Ayak Masajı veya benzer şeyler ile karıştırılmaktadır. Fakat Refleksoloji Terapisi başlı başına bir terapi ve Modern Tıbba yardımcı olması yönüyle destekleyici Tıbbın en önemli temsilcilerindendir. Beyinin çalışa bilmesi için nöronlar arasında iletişim zorunludur. Bu iletişim ise vücuttan aldığı sinyaller tarafından sağlanır.Beyine gidecek olan sinyalleri refleksolojinin desteğiyle yukarıda belirttiğimiz belirtilerde sonuç almak için destekleyici olarak tedavi ediyoruz.

Sağ ayaktan (sempatik bölge) yaparak aldığımız sonuç;
Algılanması güçlenir.
Melatonin ve seratonin yani mutluluk hormonu salgılanır ve uykusu düzene girer.
İştah kapaması gerekiyorsa iştahı kapatılır.
Hormon desteği verilir.
Hiperaktive azalır.
Huzursuz görüntülerde azalmalar olur
Tepki vermeye başlar
Dil gelişiminde kelime sayısında artışlar dikkat çeker.
Sol ayaktan yapılan uygulamayla aldığımız etki;
Bağırsak yollarına dokunarak vücuda zararlı maddelerden arındırma metotlarında olumlu gelişmeler gösterir.
REFLEKSOLOJİ UZMANI ;.Otizmde ilaç ,sağlıklı alacağı eğitimlerle birlikte refleksolojiyle %80 tamamlayıcı sonuçlara tezlerimiz doğrultusunda varmış bulunmaktayız.
Gamze hanım burada anlaşılıyor ki refleksoloji ile hiçte yabana atılmayacak oranda olumlu gelişmeler görülüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Yüzde 100 Tedavi Olan Otizmli Çocuklar Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement