Yüzlerce Vatandaş Yağmur Duasına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Yüzlerce Vatandaş Yağmur Duasına Katıldı

Yüzlerce Vatandaş Yağmur Duasına Katıldı

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde kış aylarının ortasına gelinmesine rağmen kar ve yağmurun hasretini çeken vatandaşlar yağmur duasına çıktı.

21.02.2014 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde kış aylarının ortasına gelinmesine rağmen kar ve yağmurun hasretini çeken vatandaşlar yağmur duasına çıktı.

Bugün Cuma namazından sonra ilçe merkezindeki camilerde vatandaşlar yağmur duasına katıldı. Halk, kazasız, afetsiz kar ve yağmur yağdırması için Allah'a dua etti.

Taraklı Yunuspaşa Camii imamı Alaaddin Özçayır'ın yaptığı yağmur duası ile program sona ererken, yağmur duasının ardından vatandaşlara müftülük ve ziraat odası tarafından hazırlanan etli pilav ve ayran ikram edildi.

Taraklı İlçe genelinde yapılan yağmur duası, merkezi sistem ile çevre köylerde de yapıldı.

Yağmur duasına katılan Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, şubat ayının sonlarına gelinmesine karşın hala kar ve yağmur yağmadığını söyleyerek bu nedenle kuraklık yaşandığını kaydetti.

Bir an önce kar ve yağmurun yağması, ürünlerin su ihtiyacının karşılanması amacıyla yağmur duasına çıktıklarını söyleyen vatandaşlar, "İlk kez Şubat ayında yağmur duası ediyoruz. İnşallah duamızın ardından kar ve yağmur yağar ve toprak ile ürünler suya doyar" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüzlerce Vatandaş Yağmur Duasına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement