Yyü'de 13 Personel Daha Görevden Alındı - Son Dakika
Güncel

Yyü'de 13 Personel Daha Görevden Alındı

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü'nün başlattığı Fettulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 13 personel daha görevden alındı.

16.08.2016 16:26

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü'nün başlattığı Fettulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 13 personel daha görevden alındı. 7 akademisyen hakkında ise ihraç talebiyle YÖK'e yazı yazıldı. YYÜ'de toplam açığa alınan personel sayısı 42'ye ulaştı.

YYÜ'de daha önce açığa alınan 29 personele ek olarak 13 personel daha görevden alındığı belirtildi. FETÖ/PDY soruşması kapsamında 1 profesör, 2 doçent, 2 yardımcı doçent, 7 araştırma görevlisi ve 1 hemşirenin açığa alındığı YYÜ'de 7 akademik personel hakkında da ihraç talebiyle YÖK'e yazı yazıldı. 4 profesör ve 3 doçent için yapılan ihraç talebiyle ilgili YÖK'ün karar vereceğini ifade eden YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, FETÖ terör örgütüne bulaşmış kimsenin üniversitede barınamayacağını, kurulan soruşturma komisyonlarının titizlikle çalıştığını, suçlu olanların mutlaka cezasını çekeceğini söyledi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yyü'de 13 Personel Daha Görevden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement