YYÜ'de En İyi Hobi Bahçesi Ödül Töreni - Son Dakika
Yerel

YYÜ'de En İyi Hobi Bahçesi Ödül Töreni

YYÜ\'de En İyi Hobi Bahçesi Ödül Töreni

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü tarafından oluşturulan Hobi Bahçesinde dereceye giren üreticilere ödülleri verildi.

17.09.2014 18:36  Güncelleme: 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü tarafından oluşturulan 'Hobi Bahçesi'nde dereceye giren üreticilere ödülleri verildi.

YYÜ Rektörlüğü tarafından 3 yıl önce kampus alanının Van Gölü kıyısında oluşturulan "Hobi Bahçesi" uygulamasıyla akademisyenler hünerlerini sergiledi. Kendilerine tahsis edilen 40 metrekarelik alanda bahçe oluşturan öğretim üyeleri, en iyi sebze ve meyveyi üretmek için birbirleriyle yarıştı. Hobi Bahçesi'nde ürünlerin hasadı sahipleri tarafından yapılırken, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da emek veren hak sahiplerini ödüllendirdi. Bu kapsamda bağ ve bahçe tutkunlarına teşvik amacıyla bahçeleri en iyi seçilen ilk 3 kişi için ödül töreni düzenlendi. Törende bir açıklamada bulunan Rektör Battal, oluşturulan bahçe ile akademisyenlerin boş vakitlerini değerlendirdiklerini belirtti. Özellikle insanların ailece hobi bahçesine gelip, günlerini geçirmesi ve burada adeta bir piknik havası içerisinde olmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Battal, "Buradaki amacımız, ailelerimizin burada bir ev ortamı içerisinde hayatlarını ve boş zamanlarını değerlendirmeleridir. Bu yıl bu sistemimizin çok daha dikkat çektiğini görünce inşallah önümüzdeki yıllarda arkadaşlar bunun üzerinde çalışmak suretiyle burayı daha düzenli hale getirecekler. Burada gözümüze hitap eden yapısını daha düzgün hale getirecekler" dedi.

YYÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Bölümü'nden oluşturulan jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmede en iyi üç üreticinin belirlendiğini dile getiren Battal, "Jüri üyelerimiz tarafından birkaç kategori dikkate alınarak bu değerlendirmeler yapıldı. Çardak oluşumu, bahçe düzeni ve verim de dahil olmak üzere bu tür kategorilerde değerlendirmeler yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda Azime Balta birinci, Nevzat Subaşı ikinci, İsmail Yıldız ve Sema Sancak ortaklığındaki bahçe ise üçüncü oldu. Ben kendilerini kutlarken, burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

YYÜ Araştırma Uygulama Çiftlik Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şenol Güzel ise, 'Hobi Bahçesi' uygulamalarının gün geçtikçe ilerlediğini belirterek, "Mümkün olduğunca sistemimizi oluşturmaya çalıştık. Sulama sistemi ve gerek ulaşım noktasında, alt yapının iyileştirmesi noktasında girişimlerimiz devam edecek. Burası insanlarımızın kaynaştığı, akademik ve idari personellerimizin bir araya geldiği, çay sohbetlerinin düzenlendiği, bir arada alışverişin yapıldığı, kültürel ve sosyal paylaşımın yapıldığı bir ortamdır" ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya da, 120 olan hobi bahçesini ileri ki yıllarda 400-450'ye çıkarmayı planladıklarını vurgulayarak, bu kapsamda yapılacak yarışmanın da daha görkemli olacağını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından en iyi 'Hobi Bahçesi' oluşturan ilk üç üreticiye bahçe malzemeleri ve plaket verildi.

Değerlendirmede birinci olan Azime Balta, oluşturdukları bahçede emek harcadıklarını belirterek, bu emeklerinin hakkını aldıklarını söyledi. Özellikle arkadaşlık ve dostluk ortamının güzel olduğuna değinen Balta, "Yazımız güzel geçti. Sosyal etkinlik açısından iyi oldu" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel YYÜ'de En İyi Hobi Bahçesi Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement