Zengin: "Küçük Düşüncelerle Hayvancılık Gelişmez" - Son Dakika
Yerel

Zengin: "Küçük Düşüncelerle Hayvancılık Gelişmez"

Zengin: "Küçük Düşüncelerle Hayvancılık Gelişmez"

Son günlerde özellikle hayvancılıkla ilgili söylemlerin arttığını söyleyen Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, ancak hayvancılığın sadece söylemlerle değil nitelikli işlerle yükselebileceğine dikkat çekti.

14.10.2014 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde özellikle hayvancılıkla ilgili söylemlerin arttığını söyleyen Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, ancak hayvancılığın sadece söylemlerle değil nitelikli işlerle yükselebileceğine dikkat çekti.

Aksaray'da hayvancılığın gelişim ivmesinin iyi olduğunu ve bu gelişimde en büyük payın hükümet olduğunu söyleyen Başkan Zengin, "Hükümetin yanı sıra yetiştirici ve üretici örgütleri, kooperatifler, yerel idareciler de bu gelişime katkı sunmaktadırlar. Bunlara ek olarak süt sanayicisinin kalite istemesi ve üreticiyi kaliteye yönlendirmesi de gelişimin en önemli faktörlerindendir" dedi.

Refahı ve beslemesi iyi olmayan hayvanların genel itibari ile sağlıksız olduğunu ve bu hayvanların sütlerinde yağ ve proteinin de az olduğunu ileten Esat Zengin, "İyi beslenemeyen hayvanın verimi elbette düşük olur. Bu nedenle birliğimiz hayvan besleme ve bakımında uzman Zootekni Ziraat Mühendisleri ile çalışmaktadır. Uzmanlarımız üreticimizi bilgilendirmekte bu sayede iyi beslenen hayvanların sütlerindeki yağ ve protein yükselmektedir. Bu yükseliş üreticinin süt kalitesini arttırdığı için gelirini de arttırmaktadır. Üstelik iyi beslenen hayvanlar doğrudan olduğu gibi dolaylı yoldan da ekonomi sağlamaktadır. İyi beslenen bir hayvanın veteriner masrafları düşmektedir, antibiyotik kullanımı neredeyse sıfırlanmaktadır ve döl tutması kolaylaşmaktadır. Bunların hepsi üreticimiz için bir artıdır" dedi.

Bütün bu şartları ve kuralları kafasında küçük hesabı olanların anlamasının mümkün olmadığını ileten Esat Zengin, "Hayvancılığı ancak büyük düşünenler istenilen seviyeye getirebilir. Küçük hesaplar peşinde olanların hayvancılığa katabilecekleri bir şey yoktur. Biz üreticimizin lehine olan her türlü işlemi bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapacağız. Kimsenin üreticinin kazancına ve kaliteli üretimine müdahale etmesine müsaade etmeyiz. Biz üreticilerin nitelikli hayvancılık yapması için Avrupa ülkelerinde üreticiye tanınan hakların tanınmasını yüksek sesle dillendiriyoruz. Örneğin suni tohumlama üreticinin olmazsa olmazıdır. Embriyo transferleri de meslek kuruluşlarının ilgilenmesi gereken bir faaliyettir" diye konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zengin: 'Küçük Düşüncelerle Hayvancılık Gelişmez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement