Zika Virüsünün Cinsel İlişki Yoluyla da Bulaştığı Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Zika Virüsünün Cinsel İlişki Yoluyla da Bulaştığı Ortaya Çıktı

Zika Virüsünün Cinsel İlişki Yoluyla da Bulaştığı Ortaya Çıktı

Hızlı yayılması ve tedavi ilacının olmaması nedeniyle kürsel çapta acil durum ilan edilmesine yol açan Zika virüsünün, cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıktı.

03.02.2016 01:04  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü'nün, hızlı yayılması ve tadavi edici ilacının olmaması üzerine, küresel çapta acil durum ilan etmesine yol açan Zika virüsününün, cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı belirlendi.

ABD'DE ORTAYA ÇIKTI

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, Teksas eyaletine bağlı Dallas kentinde, bir kişiye cinsel ilişki yoluyla Zika virüsü bulaştığını açıkladı.

VİRÜSÜN YAYGIN OLDUĞU ÜLKEYE GİTTİ

Zika virüsünün yaygın olduğu bir ülkeyi ziyaret eden biri ile cinsel ilişki yaşayan kişiye Zika virüsü bulaştığı, adı açıklanmayan kişinin, hastanede tedavi altında olduğu belirtildi

HASTALIK AVUSTRALYA'YA TAŞINDI

Yeni Güney Galler Eyaleti Bulaşıcı Hastalıklar Sağlık Müdürü Dr. Vicky Sheppeard, yaptığı açıklamada, Karayipler'den Sydney'e dönen biri kadın, iki Avustralyalı'da Zika virüsüne rastlandığını belirtti.

Paniğe gerek olmadığını vurgulayan Sheppeard, "NSW'de enfeksiyonu yayacak bir araç olmadığını biliyoruz" dedi.

"AMERİKA'DA 3-4 MİLYON KİŞİ TEHDİT ALTINDA"

Dünya Sağlık Örgütü, sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Zika virüsüne karşı acil uluslararası tedbir alınması çağrısında bulunmuştu.

DSÖ, acil tedbir alınmaması durumunda Kuzey ve Güney Amerika'da 3-4 milyon kişinin virüse yakalanabileceği uyarısını yapmıştı. Zika virüsüne yakalanan hamile kadınlarda virüs bebeğin beyin gelişimini etkileyebiliyor ve doğum sonrasında bebeklerin kafası normalden daha küçük kalabiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zika Virüsünün Cinsel İlişki Yoluyla da Bulaştığı Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • musallat66: Yüce Allah islam dusmanlarina butur hastaliklari musallat etsin.Icimizdeki bolucu hayinlere bulaşsin 7 3 Yanıtla

Advertisement