Zirve Davasında "Misyonerin Avukatları" Tartışması - Son Dakika
Güncel

Zirve Davasında "Misyonerin Avukatları" Tartışması

Zirve Davasında "Misyonerin Avukatları" Tartışması

Zirve Yayınevi davasının 86.duruşmasında, sanık Binbaşı Haydar Yeşil ile mağdur avukatları arasında "Misyonerlerin avukatları" ifadesi nedeniyle tartışma yaşandı.

31.10.2013 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zirve Yayınevi davasının 86. duruşmasında, sanık Binbaşı Haydar Yeşil ile mağdur avukatları arasında "Misyonerlerin avukatları" ifadesi nedeniyle tartışma yaşandı.

Duruşmada savunma yapan sanık Binbaşı Haydar Yeşil, ifadesi esnasında "Misyonerlerin avukatları" şeklinde ifade kullanınca, duruşmada bulunan müdahil avukatlarından Murat Dinçer tepki gösterdi. Sanığın savunma dokunulmazlığı sınırını aştığını belirten Avukat Murat Dinçer, "Bu davada misyonerlik bir tüzel kişilik olarak bir taraf değildir. Bu davada misyonerlik bir taraf değildir. Biz mağdur ailelerin, yani cinayetlerde öldürülenlerin yakınlarının avukatlarıyız. Burada misyonerliği olumsuz bir anlam yükleyerek, kendilerini yargılayanların misyonerler olduğu şeklinde davaya bir anlam yüklüyor. Misyonerlik meşru bir faaliyettir. Bir tüzel kişilik söz konusu olursa misyonerlerinde avukatlığını yaparız. Bu dava dosyası misyonerlikle ilgili olmayıp, biz cinayetlerde öldürülenlerin ailelerinin avukatıyız" dedi.

Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa ise sanık Haydar Yeşil'i uyararak, savunma dokunulmazlığı sınırını geçmesi halinde işlem yapacağını söyledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zirve Davasında 'Misyonerin Avukatları' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement