Zonguldak Ereğli'dilenci Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Ereğli'dilenci Operasyonu

Zonguldak Ereğli\'dilenci Operasyonu

Ereğli'dilenci operasyonuZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, cami önlerinde dilencilik yapan 32 kişi polis ve zabıtanın ortak operasyonunda yakalandı.

02.12.2016 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ereğli'dilenci operasyonu

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, cami önlerinde dilencilik yapan 32 kişi polis ve zabıtanın ortak operasyonunda yakalandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ve Asayiş Büro Amirliği ile Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Cuma namazı çıkışında cami önlerinde dilenenlere yönelik operasyon yaptı. Polis ve zabıtayı karşılarında gören dilencilerden bazıları kaçmaya çalıştı. Kaçmak isteyen dilenci, başka bir zabıtaya çarparak durabildi. O anlar zabıta kamerası tarafından kaydedildi. Operasyonda dilendikleri belirlenen çoğu Suriyeli 13'ü kadın 17 yetişkin ve 15 çocuk olmak üzere toplam 32 kişi yakalandı. Dilenciler, Ereğli Belediyesi'ne ait midibüslerle zabıta müdürlüğüne götürüldü. Dilencilerin üzerinden çıkan paralara el konuldu. Dilencilere Kabahatlar Kanunu'na göre 105'şer lira para cezası uygulandı. Yakalanan Suriye uyruklu kadın, erkek ve çocuklar polis eşliğinde ilçe dışına gönderildi.

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun yapılan uygulamanın halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amaçlı olduğunu, halktan gelen şikayetleri değerlendirdiklerini söyledi. Dursun, "Bu tür uygulamalar Cuma günleri başta olmak üzere sürekli yapılacak. Dilenciliği engellemek için çalışmalar sürecek" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Ereğli'dilenci Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement