Doğru Parke Seçimi Nasıl Olmalı - Son Dakika
Kadın

Doğru Parke Seçimi Nasıl Olmalı

Doğru Parke Seçimi Nasıl Olmalı

Evlerin dekorasyon seçimi ön plandayken genellikle geride kalan parke seçimi, aslında eviniz için çok önemlidir

10.04.2017 12:01

Doğru parke seçimiyle bir evi daha geniş ve temiz göstermek, dekorasyonunuzu ön plana çıkarmak, sağlıklı ve uzun ömürlü bir evde yaşamak mümkünken yanlış parke seçimi eviniz için oldukça kötü olabilir. İşte doğru parke seçimine dair ipuçları...

Doğru Parke Seçimi Nasıl Olmalı

Günümüzde her zevke ve bütçeye uygun olan farklı renk, boyut ve modellerde parke bulmak mümkün. Parke seçerken ilk dikkat edilmesi gereken nokta uzun ömürlü, sağlık açısından hiçbir sakıncası bulunmayan, kullanılacağı alana en uygun modeli seçmektir. Böylece uzun yıllar parkelerinizi değiştirmek zorunda kalmaz, yıpranmalarla uğraşmaz, sağlık açısından hiçbir sorunla karşılaşmazsınız.

Doğru Parke Seçimi Nasıl Olmalı

Parke seçerken bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise parkelerin evinize uyumudur. Örneğin; bir stüdyo dairenin ne kadar küçük olduğu göz önünde bulundurulsa, geniş, parçalı ya da budaklı modeller evin daha küçük görünmesine neden olacağından yanlış seçim olacaktır. Evinizin boyutları, parkenin kullanılacağı alan gibi birçok noktaya dikkat ederek doğru parkeyi seçebilirsiniz.

Doğru Parke Seçimi Nasıl Olmalı

Parkenin kullanılacağı alana uygun modellerde seçilmesi gerektiğini de unutmayın. Mutfak, banyo ya da açık alanlar için sudan ve nemden etkilenmeyen, ekstra dayanıklı modelleri seçmeniz doğru olurken diğer iç mekanlar için kolay temizlenebilen modellere göz atabilirsiniz. Dış mekanlar için parke seçerken daha fazla özen göstermeli, alanın yağış alıp almayacağı ya da soğuğa maruz kalıp kalmayacağı gibi birçok detayı önceden düşünmelisiniz.

Doğru Parke Seçimi Nasıl Olmalı

Küçük alanları daha büyük göstermek ve boğuculuktan uzaklaşmak için açık renk parkeleri seçmeniz daha doğru olacaktır. Böylece parkeleriniz ışığı yansıtacak, alanın daha geniş olduğu algısı yaratarak sizi bu sorundan kurtaracaktır. Açık renkli parkeler, ışık almayan alanları daha aydınlık gösterebilir. Ayrıca duvarlarınızı da açık renklerde boyayarak parkelerle bir bütünlük oluşturabilir, olduğundan çok daha büyük alanlar yaratabilirsiniz.

Doğru Parke Seçimi Nasıl Olmalı

Koyu renkli parkeler, duvarları açık tonlara boyanmış ve dekorasyonunda açık renk mobilyalar kullanılmış olan daha büyük evlerde tercih edilebilir. Koyu renkli ya da budaklı bir parke seçtiyseniz, eşya seçiminizi karmaşadan uzak, tek tip ve açık tonlardan seçmenizi öneririz. Böylece evinizde kalabalık bir görüntü oluşturmaktan kaçınabilirsiniz.

Kaynak:

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kadın Doğru Parke Seçimi Nasıl Olmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement