Evlilikte Mahalle Baskısının Etkileri - Son Dakika
Kadın

Evlilikte Mahalle Baskısının Etkileri

Evlilikte Mahalle Baskısının Etkileri

Yeni bir düzene alışma, ortak bir yaşam sürme ve ilk gece baskıları evlilikleri olumsuz etkiliyor.

04.11.2011 15:18  Güncelleme: 15:54

Evlilik birbirinden farklı iki insanın paylaşmaya başladığı yeni bir yaşantı olarak değerlendirilir. İki kişinin aynı evi, aynı zamanı ve mekanı paylaşmaya başlamaları birbirlerine adaptasyon dönemi gerektirir. Birbirinize göstermek istediğiniz yüzünüzü gösterdiniz. Gülünecek neşeli anları paylaştınız. Karşı tarafın Ailesine karşı mümkün olan en nazik halinizi takındınız ve anlamaya çalıştınız.

Uyum Çok Önemli

Evlisiniz ve her şeyi birlikte düşünmek zorundasınız. Artık gittiğiniz yeri eşinize bildirmek, işten geç çıktığınızda haber vermek, planlarınızın birbirinize uyup uymadığını sormak ve birlikte karar almak, gidilecek yerleri birlikte belirlemek, arkadaşınızı evinize davet ederken sormak gerektiğinin farkındasınız.

Unutmayın, Şartlar Eşit

Bu durumda özgürlüğünüzü kaybetmiş hissetmeniz, sınırlarınızın kısıtlandığınızı biliyor olmanız, yaşam tarzından farklı ama artık alışılması gereken bir durumdur. Unutmayın ki karşı tarafta aynı duyguları paylaşmaktadır. Zaman içerisinde dengeler kurulacak sıkıntılar çözülecektir.

Cinsellik Başrolde

Yeni yaşamınızda değişen başka bir şey de artık düzenli bir cinsel yaşamın başlamasıdır. Özellikle toplumumuzda erkeklerin bir bölümü ve kadınların büyük bir bölümü ilk cinsel deneyimlerini eşleri ile yaşamaktadır. Bu konuda kendini ve karşıdakini tanımaya çalışan kişiler tecrübelerinin azlığından ya da yanlış bilgileri olmaları nedeniyle cinsel sorunlarla karşımıza çıkmaktadır

En sık rastlanılan konu cinsel birleşmeyi başaramama olarak görülmektedir. Bunun temelinde bazı törelerinde etkisi büyüktür. Özellikle kadınlar üstünde uygulanan "yasak, günah" gibi kavramlara yönelik yaptırımlar sonuçları etkilemektedir.

Cinsellikte Mahalle Baskısı

Özellikle daha küçük kasaba ve köylerde kapıda birileri sizden haber beklerken sınavdaki bir genç gibi performans kaygısı yaşayan erkekler, bu duruma adapte olamayıp ilişkiye giremeyebiliyorlar. Bazen de kendini aşırı kasan ve bu nedenle ilişkiyi başaramayan genç kızlara da sıkça rastlamaktayız. Vajina kasların kasılması ile birliktelik gerçekleşemeyebiliyor. Bu duruma ise vajinismus diyoruz.

Tüm bu durumlar bazen kişilerin çabaları ile kendiliğinden çözülebilir bazen de çözümlenemez. Kişilerin ayrılmaları sınırına kadar gelebilen durumlarla yaşanabilir. Bu konudaki sorunları çözemiyorsanız, mutlaka bir profesyonele başvurmalısınız.

Psikolog Semra Kartal Özalaybey

www.dies.gen.tr

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kadın Evlilikte Mahalle Baskısının Etkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement