Çocuklar Renkli Tasarımlar Yaparak Eğleniyorlar - Son Dakika
Kültür Sanat

Çocuklar Renkli Tasarımlar Yaparak Eğleniyorlar

Çocuklar Renkli Tasarımlar Yaparak Eğleniyorlar

Faber-Castell desteği ile önemli müzelerde gerçekleşen özel atölye çalışmalarında, çocuklar renkli tasarımlar yapıyorlar, vakitlerini sanatla iç içe geçiriyorlar.

27.02.2014 15:48

Dünyaca ünlü yazım ve boyama gereçleri üreticisi Faber-Castell desteği ile önemli müzelerde gerçekleşen özel atölye çalışmalarında, çocuklar renkli tasarımlar yapıyorlar, vakitlerini sanatla iç içe geçiriyorlar. Atölyeler, Rahmi M. Koç Müzesi, Pera Müzesi, S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi ve Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenleniyor.

Rahmi M. Koç Müzesi

Etkinlik: 'Tasarım Atölyesi: Taka Tuka Toka'
Yer: Fenerbahçe Vapuru
Tarih: 1 Mart Cumartesi
Yaş: 5 - 7 Yaş Arası
Saat: 11:00 – 12:00
Etkinlik detayı: Çocuklar, teker teker boncukları ipe dizerek kendi küpelerini bileziklerini yapacaklar, saçlarını süsleyecekler. Bu cumartesi Rahmi M. Koç müzesinde kafalara tokadan başka hiçbir şey takılmayacak "Taka Tuka Toka" adlı atölyeye katılım için biletler www.biletix.com üzerinden temin edilebilir. Atölye çalışması kişi başı katılım bedeli 35 TL'dir.
Pera Müzesi
Etkinlik: 'Kukla Kukla'
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 1 Mart Cumartesi
Saat: 11:00 – 13:00
Yaş: 4- 6 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Çocuklar önce Picasso sergisini gezip eserleri inceleyecekler hemen ardından Picasso'nun deli dolu insan figürlerinden yola çıkarak, farklı malzemelerle 3 boyutlu karakterler yaratacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Etkinlik: 'Parmaklarla Dans'
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 2 Mart Pazar
Saat: 12:20 – 14:20
Yaş: 4 - 6 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Çocuklar, Finlandiyalı cam sanatçısı Anu Penttinen'in düzen ve düzensizlikle ilgili çarpıcı renkler içeren tasarımlarından oluşturulan sergiyi gezerken yorum ve çizimler yapacaklar. Ardından, naylon yüzey üzerine özel fırçalarla kendi motif ve desenlerini boyayacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Etkinlik: 'Linol Baskım'
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 2 Mart Pazar
Saat: 15:00 – 17:00
Yaş: 7 - 14 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Picasso'nun sergisi kapsamında onun gravürlerini inceleme şansı yakalayan çocuklar, sonrasında kendi çizimlerini linole geçirerek özgün baskılarını hazırlayacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Etkinlik: 'Minik Astronotlar: Uzay Atölyesi'
Yer: Ankara Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Tarih: 1 Mart Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:00
Yaş: 4 - 6 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Bu cumartesi, Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'nde uzaya keyifli bir yolculuk yapacak olan çocuklar yaşadığımız evreni ve gezegenleri öğrenecekler. . Atölyeye katılım için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Kişi başı katılım ücreti 20 TL'dir.

İstanbul Oyuncak Müzesi
Etkinlik: 'Faber-Castell ile Yetenekli Eller Atölyesi'
Yer: İstanbul Oyuncak Müzesi
Tarih: 1 Mart Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:30
Yaş: 3-6 yaş (aile ile), 7-12 yaş (bireysel)
Etkinlik detayı: Çocuklar, önce Oyuncak Müzesi'nin ilk katında bulunan tarihi Türk oyuncaklarını inceleyecekler ardından Yetenekli Eller Atölyesi'nde bu oyuncakların benzerlerini yapacaklar. Atölyeye katılım için müzeyi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Etkinlikler, müze ziyaretçilerine ücretsizdir. İndirimli müze giriş ücreti 7 TL, tam giriş ücreti 10 TL'dir.

S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Etkinlik: 'Kitap Sanatının Dijital Hikayeleri'
Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Yaş: 6 - 18 Yaş Arası
Tarih: 26/ 27/ 28 Şubat
Saat: 10:00 – 15:00
Etkinlik detayı: Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu kapsamında düzenlenen atölyelerde, katılımcılar koleksiyondan ilhan alınarak hazırlanmış videolarda kitap sanatın inceliklerini izleyecekler, dijital masada yazıyla oluşturulan figürlere dokunacaklar. Tablet bilgisayarlarla oluşturulan bir dünyaya adıma atacaklar ve kendi anılarını yaratacaklar. Atölyeye katılım için kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Çocuklar Renkli Tasarımlar Yaparak Eğleniyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement