"Dostları Veysel'i Hatırladı" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Dostları Veysel'i Hatırladı"

"Dostları Veysel\'i Hatırladı"

Dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 39.yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

21.03.2012 15:51

Dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 39. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Sivas Valisi Ali Kolat, ozanın Şarkışla'ya bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında düzenlenen programda, Aşık Veysel'i "Can dostları" olarak rahmetle andıklarını söyledi.

Aşık Veysel'in büyük bir değer olduğunu vurgulayan Vali Kolat, ozanın Atatürk, vatan sevgisi, birlik ve beraberlik, eğitim gibi konularda deyişleri bulunduğunu belirtti.

Aşık Veysel'in bıraktığı mesajların mutlaka çağlar boyu devam etmesi gerektiğini ifade eden Vali Kolat, köydeki Aşık Veysel Müzesi'ni de AB projesiyle genişleterek, güzelleştireceklerini bildirdi.

Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun da gönül insanı Aşık Veysel'in memleketinde kaymakam olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Sivrialan köyü imamı Yunus Polat'ın okuduğu duanın ardından Vali Kolat ve beraberindekiler, Aşık Veysel'in müzeye dönüştürülen evini gezdi.

Ozanın oğlu Ahmet Şatıroğlu, Vali Kolat'a müzedeki eşyalar hakkında bilgi verdi. Müzeyi, aralarında yurt dışından gelen öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda ziyaretçi gezdi. Halk ozanları da burada Aşık Veysel'in bazı eserlerini seslendirdi.

Bu arada, Aşık Veysel Şatıroğlu'nun yaklaşık 3 ay önce yaşamını yitiren müzenin güvenlik görevlisi torunu Cemal Şatıroğlu da anıldı. Şatıroğlu'nun müzedeki görevini Ahmet Şatıroğlu'nun torunu Mustafa Keçeçi'nin aldığı öğrenildi.

Şarkışla ilçesindeki Aşık Veysel Kültür Merkezinde de, halk ozanı Aşık Veysel'i anma programı düzenlendi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Dostları Veysel'i Hatırladı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement