İDOB Modern Dans Topluluğu MDTistanbul 2023-2024 Sanat Sezonuna Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

İDOB Modern Dans Topluluğu MDTistanbul 2023-2024 Sanat Sezonuna Başlıyor

İDOB Modern Dans Topluluğu MDTistanbul 2023-2024 Sanat Sezonuna Başlıyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Modern Dans Topluluğu MDTistanbul, beş parçadan oluşan 'Dans Adrenalin' adlı programıyla 2023-2024 sanat sezonuna başlayacak. Program, döngüsel tasarım, sürdürülebilirlik ve ileri dönüşüm ilkelerine dikkati çekmeyi amaçlıyor.

27.10.2023 20:16  Güncelleme: 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Modern Dans Topluluğu MDTistanbul, beş parçadan oluşan "Dans Adrenalin" adlı programıyla 2023-2024 sanat sezonuna başlayacak.

İDOB'tan yapılan açıklamaya göre, program, döngüsel tasarım, sürdürülebilirlik ve ileri dönüşüm ilkelerine dikkati çekmeyi amaçlıyor.

Programda, önceki sezonlarda MDTistanbul ile çalışmış Koreli koreograf Dong Kyu Kim'in yeni parçası "Seni Görüyorum", MDTistanbul sanatçılarından Alper Marangoz'un yeni çalışması "Bahar" ve değişen kastıyla tekrar sergilenecek olan "Koz" adlı çalışması, topluluğun yeni koreograflarından Ferhat Güneş'in "RE-Side" adlı kısa filminin sahne uyarlaması olan "RESIDE/Düşler 3Kere Görülmeli" ve tanınmış birçok dans topluluğunun koreograflığını sürdüren İhsan Rüstem'in "Anikka" adlı yeni çalışması yer alıyor.

Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda projeler hayata geçiren Yargıcı firması da önceki sezonlarında kullanılmayan ürünlerini ve kumaşlarını MDTİstanbul ile yeniden buluşturarak döngüsel tasarım disipliniyle "RESIDE/Düşler 3Kere Görülmeli" ve "Seni Görüyorum" adlı parçaların kostümlerinin hazırlanmasına katkı sağladı. Bu işbirliği ile ileri dönüşüm ve karbon ayak izinin azaltılması hedeflendi.

Işık tasarımını Taner Aydın'ın, kostüm ve dekor tasarımını Olcay Engin Kaymaz'ın üstlendiği "Dans Adrenalin", 4 Kasım'da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Sahnesi'ndeki dünya prömiyerinden sonra 15-24 Kasım tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, 28 Kasım AKM Tiyatro Sahnesi, 2 Aralık Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası ve 12 Aralık'ta yeniden AKM Tiyatro Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İDOB Modern Dans Topluluğu MDTistanbul 2023-2024 Sanat Sezonuna Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement