Kadınlar atık malzemeleri yeniden ekonomiye kazandırıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Kadınlar atık malzemeleri yeniden ekonomiye kazandırıyor

Kadınlar atık malzemeleri yeniden ekonomiye kazandırıyorSAMSUN Samsun'un Kavak ilçesinde kadınlar atık malzemeleri yeniden ekonomiye kazandırıyor.

29.03.2023 12:46  Güncelleme: 12:53

Kadınlar atık malzemeleri yeniden ekonomiye kazandırıyor

SAMSUN Samsun'un Kavak ilçesinde kadınlar atık malzemeleri yeniden ekonomiye kazandırıyor.

Kavak Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde yürütülen proje kapsamında kumaş parçaları, boş şişeler, atık kumaşlar, peynir ve salça kutuları gibi malzemeler ilçe kadınları elinde işlenerek yeniden ekonomiye kazandırılıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zekeriya Ersoy, "Sıfır Atık Projesi" çerçevesinde yürütülen çalışmalara ilçe kadınlarının büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Ersoy, kursiyerlerin Sıfır Atık Projesi kapsamında kurslarda kumaş, düğme, plastik gibi çeşitli atıkları değerlendirerek yeniden ekonomiye kazandırdıklarını ifade etti.

Kavak Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Bölümünde usta öğretici Gülcan Arslan da atık malzemelerden geri dönüşümler yaparak ekonomiye kazandırdıklarını belirterek "Burada marangozların atıl malzemelerini ve hanımların evlerindeki salça, peynir kutusu, boş soda şişeleri gibi çöpe atılacak her şeyi toplayıp yeniden geri dönüşüme kazandırıyoruz. Böylece doğaya ve aile ekonomiye katkı sunarken ev hanımlarının da vakitlerini değerlendirmelerini sağlıyoruz. Ayrıca burada kursiyerlerimizle ortaya çıkardığımız ürünleri pazar ve fuarlarda satıyoruz. Kavaklı tüm ev hanımlarına kurslarımıza gelerek hem zamanlarını değerlendirmelerini hem de aile bütçelerine katkı sağlasınlar" dedi.

Kadınlar atık malzemeleri yeniden ekonomiye kazandırıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Kadınlar atık malzemeleri yeniden ekonomiye kazandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement