Kösedağ Savaşı'nda şehit düşenler anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Kösedağ Savaşı'nda şehit düşenler anıldı

Kösedağ Savaşı\'nda şehit düşenler anıldı

Anadolu Selçukluları ile Moğollar arasında 1243 yılında çıkan Kösedağ Savaşı'nda şehit düşenler, Sivas'ın Suşehri ilçesinde düzenlenen programla anıldı. Çataloluk Köyü Muhtarlığı ve Derneği tarafından Haklıyurt yayla mevkisinde, Aksu Köyü Derneği ve Muhtarlığı tarafından Sakaröküz mevkisinde ayrı ayrı düzenlenen programlarda dua edildikten sonra kurban kesildi. Programlara Kaymakam Ahmet Korkmaz, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ile ilçe protokolü de katıldı. Çataloluk Köyü Derneği Başkanı Murat Özdemir, her yıl düzenlenen anmaya katılanlara teşekkür etti.

15.07.2023 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Selçukluları ile Moğollar arasında 1243 yılında çıkan Kösedağ Savaşı'nda şehit düşenler, Sivas'ın Suşehri ilçesinde düzenlenen programla anıldı.

Çataloluk Köyü Muhtarlığı ve Derneği tarafından Haklıyurt yayla mevkisinde, Aksu Köyü Derneği ve Muhtarlığı tarafından Sakaröküz mevkisinde ayrı ayrı düzenlenen programlarda dua edildikten sonra kurban kesildi.

Kaymakam Ahmet Korkmaz, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ile ilçe protokolünün de katıldığı programlar, Kösedağ'ın zirvesinde bulunan Köse Süleyman Türbesi'nde devam etti.

Çataloluk Köyü Derneği Başkanı Murat Özdemir, yaptığı açıklamada, her yıl düzenlenen anmaya katılanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kösedağ Savaşı'nda şehit düşenler anıldı - Son Dakika


Advertisement