Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Kültür Sanat

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı\'na Doğru

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, "Maddi durumu iyi olmayan kişinin faiz vererek aldığı kurbanı kesmesi yerine kurban kesmemesi daha uygundur.

01.09.2016 17:54

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, "Maddi durumu iyi olmayan kişinin faiz vererek aldığı kurbanı kesmesi yerine kurban kesmemesi daha uygundur." dedi.

Üzüm, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların borçlanarak kurban almasında bir sıkıntı olmadığını belirtti.

Faiz işletilen banka kredisi ve kredi kartlarıyla kurban kesilmesinin doğru olmadığını ifade eden Üzüm, "İster vacip olduğu için, isterse nafile olarak kurban kesen birisi, kurbanını peşin alabileceği gibi, borçlanarak da satın alabilir. Bu, kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez. Fakat kredi alması durumunda faiz ödeyecekse, faiz verme yasağını işlediği için büyük günaha girmiş olur. Maddi durumu iyi olmayan kişinin faiz vererek aldığı kurbanı kesmesi yerine kurban kesmemesi daha uygundur." diye konuştu.

Emrullah Üzüm, ayrıca kurban derilerinin de güvenilir kurumlara verilmesi gerektiğini hatırlattı.

Derilerin güvenilir yardım kurumlarına verilmesinin önemine dikkat çeken Üzüm, şunları kaydetti:

"Fetullahçı Terör Örgütü olaylarından dolayı ülkemizde yaşanan gelişmelerden sonra daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bilmediğimiz, tanımadığımız kişi ve kurumlara kurbanlarımızın derilerini vermeyelim. Kurbanlıklarımızı ve derilerini mutlaka güvendiğimiz hayır kurumlarına verelim. Devletimizin güvendiği kurumlara verelim. Terörle ilgisi olan kişiler olabilir. Bu noktada daha dikkatli olup hayırlarımızı bilmediğimiz kişilere vermeyelim."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement