Myanmar'da Çin Güz Ortası Festivali kutlaması düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Myanmar'da Çin Güz Ortası Festivali kutlaması düzenlendi

Myanmar\'da Çin Güz Ortası Festivali kutlaması düzenlendi

Myanmar'ın Yangon kentinde, Çin'in geleneksel Güz Ortası Festivali münasebetiyle bir kutlama düzenlendi. Müzik, dans ve şiir dinletilerinin yer aldığı kutlamaya, Myanmar'da yaşayan Çinliler ve Çinli işletmelerden temsilcilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı. Güz Ortası Festivali, Çin'in ay takvimine göre ayın en parlak ve dolunay halinde olduğu Ağustos'un 15. gününde, aile buluşmaları ve ay çöreği ikramıyla kutlanıyor. Festival bu yıl 29 Eylül'e denk geldi.

29.09.2023 12:17

YANGON, 29 Eylül (Xinhua) -- Myanmar'ın Yangon kentinde Çin'in geleneksel Güz Ortası Festivali münasebetiyle Perşembe akşamı bir kutlama düzenlendi.

Müzik, dans ve şiir dinletilerinin yer aldığı kutlamaya, Myanmar'da yaşayan Çinliler ve Çinli işletmelerden temsilcilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı.

Ay Festivali olarak da bilinen Güz Ortası Festivali, Çin'in ay takvimine göre ayın en parlak ve dolunay halinde olduğu Ağustos'un 15. gününde, aile buluşmaları ve ay çöreği ikramıyla kutlanıyor. Festival bu yıl 29 Eylül'e denk geldi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Kültür Sanat Myanmar'da Çin Güz Ortası Festivali kutlaması düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement