Renkten Motife Anadolu Kilimleri Sergisi Sultanahmet'te Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Renkten Motife Anadolu Kilimleri Sergisi Sultanahmet'te Açıldı

Renkten Motife Anadolu Kilimleri Sergisi Sultanahmet\'te Açıldı

Anadolu kilim tarihinin seçkin örneklerinin yer aldığı 'Renkten Motife Anadolu Kilimleri Sergisi', Türk İslam Eserleri Müzesi'nde sanatseverlerle buluştu. Sergi, Türk kültürü ve tarihinin bir yansıması olan eserleri sergileyerek kültürel mirasın zenginliğini gözler önüne seriyor.

17.11.2023 14:55  Güncelleme: 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu kilim tarihinin seçkin örneklerinin yer aldığı "Renkten Motife Anadolu Kilimleri Sergisi", Sultanahmet'teki Türk İslam Eserleri Müzesi'nde (TİEM) sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, "Türk kültürü ve tarihinin bir yansıması olan bu sergi bizim için özel bir anlam taşıyor. Kültürel mirasımızın zenginliğini gözler önüne seriyor." dedi.

Mumcu, müze envanterinde yer alan 2 bine yakın eser arasından seçilen özgün eserlere sergide yer verildiğini belirterek, "Bu eserler arasında kilim, örtü, heybe, çuval, at ve deve örtüsü gibi dokuma örnekleri bulunuyor. Eserlerin büyük çoğunluğu Anadolu dokumalarından oluşuyor. Koleksiyonun en özel parçalarından biri olan Atatürk portreli halının ve İstiklal Marşı'nın dizelerinden oluşan halının özellikle görülmesini tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Açılışa İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ile TİEM Müdürü Ekrem Aytar'ın yanı sıra sanatseverler katıldı.

Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında açılan sergi, yıl sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Renkten Motife Anadolu Kilimleri Sergisi Sultanahmet'te Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement