Ahmet Kaya Filmi İçin Uğraşlar Verildi - Son Dakika
Magazin

Ahmet Kaya Filmi İçin Uğraşlar Verildi

Ahmet Kaya Filmi İçin Uğraşlar Verildi

Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya Hayaloğlu ve kızlarının izlediği Ahmet Kaya filmi için yönetmen Gani Rüzgar Şavata, filmi hazırlama sürecinde yaşanan zorluklara değindi. Şavata, filmin senaryo aşamasında Gülten Kaya Hayaloğlu'na okuttuklarını ve ilgisizlik karşısında şaşırdıklarını belirtti. Ahmet Kaya'nın evrenselliğine vurgu yapan Şavata, herkesin bu filmi izlemesi gerektiğini söyledi.

11.04.2024 19:11

Filmi ilk Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya Hayaloğlu ve kızlarının izlediğini söyleyerek "Herkes bu filmi izlemeli. Bu film için çok uğraşlar verdik. Mahkemeler, sansürlenmeler, yasaklarlar. Ahmet Kaya kimsenin malı değildir herkese mal olmuş evrenseldir " dedi.

DurakMedya'dan Mustafa Barış Durak'a özel açıklamalarda bulunan ünlü yönetmen Gani Rüzgar Şavata, Ahmet Kaya filmi hakkında konuştu.

Filmin senaryo aşamasında iken Gülten Kaya Hayaloğlu'na okuttuklarını belirten Gani Rüzgar Şavata, filme olan ilgisizliğe anlam veremediklerini söyledi. Şavata " Bu film daha 2009 yılında senaryosunu o dönemde Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya Hayaloğlu'na okuttuk. O zaman çok beğenmiştiler. ve film bitince de ilk izleyen Gülten Kaya Hayaloğlu ve Ahmet Kaya'nın kızları oldu" diye konuştu.

Kaynak: Magazinkolik

Son Dakika Magazin Ahmet Kaya Filmi İçin Uğraşlar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement