Geleneksel Aile Yapısını İşliyoruz - Son Dakika
Magazin

Geleneksel Aile Yapısını İşliyoruz

Geleneksel Aile Yapısını İşliyoruz

atv'nin yeni dizisi 'Alemin Kıralı' ekranlara bomba gibi geldi. Dizi oyuncuları dizi için çok umutlu...

23.09.2011 03:00

Şafak Sezer ile Oya Başar'ın başrolünü oynadığı atv'nin yeni dizisi 'Alemin Kıralı', ilk bölümünden itibaren büyük beğeni topladı. Yapımcılığını Süreç Film'in üstlendiği, senaryosunu Kemal Kenan Ergen'in yazdığı ve yönetmenliğini Derya Yaruç'un yaptığı dizide; pet shop dükkanı işleten Aslan Bey'in (Şafak Sezer) kayınvalidesi Asalet (Oya Başar), eşi Mehveş (Zeynep Yılmaz) ve çocukları arasında geçen komik olaylar anlatılıyor. Dizinin genç oyuncuları Evrim Akın (Jülide), Metin Yıldız (Kubat) ve Ececan Gümeci (Nihale) ile dizi hakkında konuştuk.

Önceden tanışıyor muydunuz? EVRİM AKIN: Bizim yollarımız Ececan ile 'Avrupa Yakası'nda kesişti. ECECAN GÜMECİ: Evrim ayrıldıktan sonra ben girdim diziye.

E.A.: Orada benim rolümü yapmaya çalıştı ama beceremedi.

E.G.: Hadi canım, kapıcı kızıydım ne alakası var. (Kahkahalar)

METİN YILDIZ: Ben Evrim'i ve Ececan'ı televizyondan takip ettiğim kadarıyla biliyordum. Televizyonda tatlı gözüküyorlardı, oysa daha tatlılarmış.

ORTAK NOKTAMIZ ÇOK

Kısa zamanda kaynaşıp uyum sağlamışsınız... Bu nasıl oldu?

E.A.: Ben henüz bir şey söylemek istemiyorum. Çok erken (Gülüyor)

E.G.: Biz ne kadar iyi anlaşırsak seyirci de bizi o kadar sever. Setin enerjisi ekrana yansıyor çünkü.

Oya Başar gibi usta bir isimle çalışmak nasıl bir duygu?

E.A.: Ben hayatımda böyle bir enerji görmedim. Nasıl güler yüzlü, nasıl yardımcı... Ben bu anlamda çok şanslı olduğumu düşünüyorum. 'Avrupa Yakası'ndayken Hümeyra ve Gazanfer Özcan'dan çok şey öğrendim. Şimdi Oya Başar ve Şafak Sezer'le çalışıyorum.

M.Y.: Aslında farklı yerlerden geldiğimiz için farklı mizah anlayışlarımız var. Daha ilk tanıştığımız gün, birçok ortak noktamız olduğunu anladım. Birbirimizin yaptığı her şakayı anlayıp reaksiyon veriyoruz.

Karakterlerinizden bahsedebilir misiniz? Nasıl bir rolde izleyeceğiz sizi?

E.G.: Şafak Sezer'in oynadığı 'Aslan Kıral'ın kardeşi 'Nihale'yim. Her ne kadar rengarenk, özenti bir tip olsa da ağabey korkusu var. 80'lerden kalma bir kokoşluğu var. Eşini çok seviyor, Metin Yıldız da eşimi oynuyor bu arada. Evine, işine ve sevdiklerine çok bağlı. Ağabeyinin sözünden çıkmıyor.

E.A.: Ben Oya Başar'ın kızı 'Jülide'yi oynuyorum. Şafak Sezer eniştem oluyor. Baldız baldan tatlıdır misali. Hostes bir kızı oynuyorum. Sadece evlenme hayali kuruyor. 32 yaşına gelmiş ve evde kalmış. Bu da diline vurmuş.

M.Y.: Ben 'Kubat Otuzşubat' diye bir karakteri canlandırıyorum. Karımı çok seviyorum ama dövüyorum. Ama bunu da ağabeyine çaktırmamam gerekiyor. Eşim de abisine sürekli kapıya çarptım, düştüm diye yalan söylüyor. İkinci el eşya satan bir dükkanım var.

BİRÇOK ÇATIŞMA VAR

'Aslan Kıral'ın iç güveysi durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

E.A.: Babamızın vasiyeti üzerine iç güveysi durumu var. Babamız ölürken "Torunlarım, karım ve kızım sana emanet" diyor. Biz de aslında korkuyoruz 'Aslan'dan ama annemize güveniyoruz.

Diziyi neden izleyelim sizce?

E.G.: Dizide geleneksel bir aile var. 'Aslan Kıral' o geleneği devam ettirmek istiyor. İzleyenler de bu aile samimiyetini bulacaklar dizide ve keyif alacaklar.

E.A.: Bir çok çatışma var. Damat kayınvalide, baldız enişte, anne ve kız... Bütün bunlardan da komedi doğuyor. Mesela 'Jülide'nin evlenememesinin tek nedeni annesinin kendisiyle dalga geçmesi...

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Geleneksel Aile Yapısını İşliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement