Üzücü Haber Geldi! Bu Sözlerle Duyurdu - Son Dakika
Magazin

Üzücü Haber Geldi! Bu Sözlerle Duyurdu

Üzücü Haber Geldi! Bu Sözlerle Duyurdu

Fransız oyuncu Alain Delon (86), "Yaşlanmak berbat!" diyerek ötenazi ile hayatına son vermek istediğini duyurdu. İşte detaylar...

19.03.2022 12:40  Güncelleme: 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hastalıklarla yaşamak istemediğini dile getiren usta oyuncu Alain Delon, ötenazi ile hayatına son vermek istediğini açıkladı.

"BÜYÜK BİR EZİYET"

Delon, "Yaşlanmak berbat! Hiçbir şey yapamıyoruz. Görünüşümüzü ve görme duyumuzu kaybediyoruz. Ayağa kalkamıyor, ağrı hissediyoruz. Büyük bir eziyet" dedi.

"SESSİZCE GİTME HAKKIMIZ VAR"

86 yaşındaki oyuncu, oğlu Anthony'den ölmesine yardım etmesini isteyerek, "Yaşlandıkça, hastaneler veya iğneler olmadan hayattan sessizce gitme hakkımız var" diye konuştu.

Delon 2002 yılında depresyon geçirmiş ve intihar girişiminde bulunmasıyla gündeme gelmişti.

ÖTANAZİ NEDİR?

Ötanazi, bir kişinin veya bir hayvanın yaşamını, yaşamlarının dayanılamayacak durumda olarak algılanması sebebiyle, acısız veya çok az acıtan bir ölümcül enjeksiyon yaparak, yüksek dozda ilaç vererek veya kişiyi yaşam destek ünitesinden ayırarak sonlandırmaktır.

ALAİN DELON KİMDİR?

Alain Fabien Maurice Marcel Delon (d.8 Kasım 1935) Fransız aktör ve iş adamıdır. Avrupa'nın en önemli aktörlerinden biri olarak bilinir ve 1960'lardan ve 1970'lerden seks sembollerini ekrana getirdi.

Rocco and His Brothers (1960), Plein Soleil (1960), L'Eclisse (1962), The Leopard (1963), The Yellow Rolls-Royce (1965), Lost Command (1966) ve Le Samouraï (1967) gibi filmlerde büyük beğeni topladı. Delon, kariyeri boyunca Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Louis Malle gibi birçok tanınmış yönetmenle çalıştı. 1999'da İsviçre vatandaşlığını aldı.

Annesi ve babası kendisi daha çocuk yaştayken ayrılmış olduğundan zorlu bir çocukluk geçirmiştir.

Dünyaca ünlü yönetmenlerden Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville ve Michelangelo Antonioni gibileriyle çalışma imkanı yakalamıştır.

2006'da İstanbul Film Festivali'ne katılması beklenirken, katılamayacağını son gün açıklayarak, bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Delon kalp sorunu ile aynı dönemde Tiyatro oyunuda iptal ettirmiştir. Delon oyunculuğu oynayarak öğrenmiş Gabin ve Venturayı ustaları gören bir oyuncudur.

General de Gaulle el yazmalarını satın alıp, Invalide müzesine bağışlamıştır. Ayrıca hayvanlara tutku ile bağlı olan oyuncu, Brigitte Bardot'un federasyonun talebi ile Çin Cumhurbaşkanı'na hayvanlara kötü davranılmaması ile ilgili açık mektup yazmıştır. Anthony, Anouchka, Alain-Fabien adlı 3 çocuğu vardır. Babannesi Korsikalı'dır. Baba tarafı Güney Fransa'dan anne tarafı ise Alsas bölgesindendir. Fransız milliyetçi Le Pen ile dost bir de Gaullecüdür. Büyük bir Resim ve Heykel koleksiyonu olan oyuncu, Douchy adlı köydeki geniş arazisinde hayvanları ile yaşamaktadır. Paris'te yaşamanın hayvanlarla mümkün olmadığından Paris'te yaşayamayacağını belirtmiştir.

2002'de ağır bir depresyon geçiren oyuncu intiharı denemiştir. Gençlere oyuncu olmalarını tavsiye eden oyuncu, Oyunculuğu dünyanın en güzel mesleği olarak nitelendiriyor.

Kaynak: Snob Magazin

Son Dakika Magazin Üzücü Haber Geldi! Bu Sözlerle Duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement