Alfa Romeo'dan Yeni Model Atağı - Son Dakika
Otomobil

Alfa Romeo'dan Yeni Model Atağı

Alfa Romeo\'dan Yeni Model Atağı

CARMEDYA.COM – Yeni modeller için kolları sıvayan Alfa Romeo, sekiz yeni modelin ilkini oluşturan yeni orta sınıf sedan modelini Haziran ayında tanıtmaya hazırlanıyor.

23.11.2014 14:09

Yeni modeller için kolları sıvayan Alfa Romeo, sekiz yeni modelin ilkini oluşturan yeni orta sınıf sedan modelini Haziran ayında tanıtmaya hazırlanıyor.


952 kod adıyla geliştirilen otomobil, 2014 model Giulia temel alınarak tasarlandı. Bu yöndeki iddiaları Los Angeles Otomobil Fuarı’nda doğrulayan Alfa Romeo marka müdürü Harald Wester, modelin tipi konusunda yorum yapmazken, İtalyan üreticinin 2018 yılına kadar sekiz yeni modeli pazara sunma hedefi olduğu biliniyor. Fiat Chrysler CEO’su Sergio Marchionne’nin planı doğrultusunda ana hedef geçtiğimiz yıl 74 bin adetlik satış rakamı yakalayan markayı, 2018'de yılda 400 bin araç satan bir marka haline getirmek.


Ora sınıf sedan ilk etapta üretilecek üç yeni modelden sadece birisini oluşturuyor. Diğer modellerin ise orta sınıf SUV ve üst sınıf bir sedan olması bekleniyor. Üst sınıf sedan pazarda BMW 5 ve BMW 7 serisi arasında konumlandırılacak. Orta sınıf SUV ise Audi Q5 ile rekabet edecek. Daha sonra bu modeli daha geniş bir SUV modeli takip edecek.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Alfa Romeo'dan Yeni Model Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement