"Fakirin değil, zenginin yanındayım" demişti! Muhtar adayına pankart cezası - Son Dakika
Politika

"Fakirin değil, zenginin yanındayım" demişti! Muhtar adayına pankart cezası

"Fakirin değil, zenginin yanındayım" demişti! Muhtar adayına pankart cezası

Giresun'un Görele ilçesinde muhtar adayı Zafer Fison, "Maaş için muhtar adayıyım. Fakirin değil, zenginin yanındayım" yazılı pankartıyla gündem olmuştu. Ancak izinsiz afiş asma suçundan Fison'a 1.295 TL idari para cezası kesildi.

23.10.2023 14:44  Güncelleme: 16:26

Giresun'un Görele ilçesinde "Maaş için muhtar adayıyım. Fakirin değil, zenginin yanındayım" yazılı pankartla sosyal medyada gündem olan muhtar adayı Zafer Fison'a idari para cezası kesildi.

EKİPLER AFİŞİ İNDİRDİ

İlçeye bağlı Taşlık köyü muhtarlığına astığı afiş, 43 yaşındaki Zafer Fison'un başına iş açtı. İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin köye gelerek, "Maaş için muhtar adayıyım. Fakirin değil, zenginin yanındayım" yazılı pankartı incindirmesinin ardından tutanak tutulup izinsiz afiş asma suçundan 1.295 lira idari para cezası kesildi.

Muhtar adayına idari para cezası

"CEZASI AFİŞTEN PAHALI OLDU"

Amacının seçim öncesi muhtar adaylarını ironik bir ifadeyle uyarmak olduğunu ifade eden Zafer Fison şunları söyledi: "Henüz yerel seçimlere 5-6 ay olsa da köylerde herkes seçim havasına girmişti. Her adayda maaş için değil, hizmet için aday olduğunu söylüyordu. Ancak biliyoruz ki, muhtar olduktan sonra birçokları maaşını alıp, hizmeti unutuyor. Ben de bu duruma bir gönderme yaparak böyle bir afiş asmıştım. Ancak gel gör ki cezası afişten pahalı oldu. Afişi bedavaya yaptırmıştım ama kaldırmak 1.295 liraya mal oldu.

"EN AZINDAN MESAJIM ULAŞMIŞTIR"

Zaten köyde çiftçilik yaparak geçiniyordum. Bakalım bu cezayı nasıl ödeyeceğim diye düşünmeye başladım ama en azından muhtar adaylarına iletmek istediğim mesaj ulaşmıştır."

Muhtar adayına idari para cezası
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Fakirin değil, zenginin yanındayım' demişti! Muhtar adayına pankart cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement