Kuveyt Emiri Parlamentoyu Feshetti - Son Dakika
Politika

Kuveyt Emiri Parlamentoyu Feshetti

Kuveyt Emiri Parlamentoyu Feshetti

Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmad el-Cabir es-Sabah, anayasayı ihlal etmekle suçladığı parlamentoyu feshetti. Kararname, milletvekilinin emire hakaret içeren bir konuşma yapmasının ardından geldi. Kuveyt, parlamenter sisteme rağmen es-Sabah ailesi ile milletvekilleri arasında sürekli anlaşmazlıklar yaşıyor.

15.02.2024 22:54

Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmad el-Cabir es-Sabah, yayınladığı kararname ile parlamentoyu anayasayı ihlal etmekle suçlayarak feshetti.

Kuveyt'te siyasi kriz patlak verdi. Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmad el-Cabir es-Sabah, yayınladığı kararname ile parlamentoyu feshetti. Kararnamede, parlamento, "saldırgan ve uygunsuz" bir dil kullanmak da dahil olmak üzere anayasayı ihlal etmekle suçlandı.

Söz konusu kararname, bakanların dün milletvekili Abdul Karim al-Kandari'nin yaptığı konuşmayı emire hakaret olarak yorumlamalarının ardından parlamento oturumunu boykot etmesi sonrası geldi.

Kuveyt, 1962'den beri yürürlükte olan parlamenter sisteme rağmen es-Sabah ailesi tarafından kurulan kabineler ile seçilmiş milletvekilleri arasında sürekli anlaşmazlıklar yaşıyor. Anlaşmazlıklar, milletvekillerinin ekonomiyi çeşitlendirecek reformları hayata geçirmesini engellerken, tekrarlanan bütçe açıkları ve yabancı yatırımlarında gerilemeye neden oluyor. - KUVEYT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kuveyt Emiri Parlamentoyu Feshetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement