Tunus'ta gözaltına alınan karikatürist serbest bırakıldı - Son Dakika
Politika
BBC

Tunus'ta gözaltına alınan karikatürist serbest bırakıldı

Tunus\'ta gözaltına alınan karikatürist serbest bırakıldı

Tunus'ta siyasi hiciv karikatürleriyle tanınan Tawfiq Omrane, başbakana hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Omrane, fikir özgürlüğüne dair tartışmaların ortaya çıkmasına yol açan olay sonrası siyasi karikatür çizmeye devam edeceğini belirtti. Tunus halkı, ifade özgürlüğünü önemli bir reform olarak görüyor ve karikatüristin gözaltına alınmasını eleştirel seslerin kısılmaya çalışılması olarak yorumluyor.

22.09.2023 16:51  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunus’ta başbakana hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan karikatürist Tawfiq Omrane serbest bırakıldı.

Siyasi hiciv karikatürleriyle bilinen Tawfiq Omrane, birkaç saat gözaltında kaldıktan sonra savcı tarafından serbest bırakıldı.

Tunus’ta fikir özgürlüğüne dair tartışmaların ortaya çıkmasına yol açan olay sonrası konuşan Omrane, siyasi karikatür çizmeye devam edeceğini söyledi.

Omrane, ülkede iki yıl önce bütün güçleri elinde toplayan Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile ilgili karikatürleriyle de biliniyor.

Omrane’in avukatı Anas Kadoussi, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Polis saatlerce avukatı yanında olmadan sosyal medya aracılığıyla başbakanı hicveden karikatürler çizdiği gerekçesiyle Omrane’i sorguladı” açıklamasında bulundu.

Omrane, eğer suçlu bulunursa bir yıla kadar hapse girebilir.

Tunus Başbakanı Ahmed Hachani, geçen ay cumhurbaşkanı tarafından görevden alınan Necla Buden’in yerine gelmişti.

Tunus halkı, 2011 yılında Tunus'un eski devlet başkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin görevden alınmasını sağlayan ayaklanmadan beri ifade özgürlüğünü önemli bir reform olarak görüyor.

Gazeteciler Sendikası’ndan kıdemli yetkili Emira Muhammed, karikatürist Omrane’in gözaltına alınmasını, “cumhurbaşkanına yönelik eleştirel seslerin kısılmaya çalışılması” olarak yorumladı.

Bu yıl siyasi olarak aktif olan 20 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said’in bu hafta bir televizyon programında manşetlerinden ötürü devlet televizyonunu eleştirmesi Gazeteciler Sendikası tarafından müdahale olarak tanımlandı ve kınandı.

Tunus Cumhurbaşkanı Said ise bu iddialara karşı çıkıyor ve bir diktatör olmaya niyeti olmadığını söylüyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Politika Tunus'ta gözaltına alınan karikatürist serbest bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement