İngiltere'de hastanelere bağışlanan cesetlerin kozmetik işlemlerin eğitiminde kullanıldığı ortaya çıktı - Son Dakika
Sağlık

İngiltere'de hastanelere bağışlanan cesetlerin kozmetik işlemlerin eğitiminde kullanıldığı ortaya çıktı

İngiltere\'de hastanelere bağışlanan cesetlerin kozmetik işlemlerin eğitiminde kullanıldığı ortaya çıktı

İngiltere'de sağlık kurumlarına bağışlanan cesetlerin başlarının kesilip botoks ve diğer kozmetik işlemlerin eğitimi için kullanılması tepkilere yol açtı.

29.03.2024 15:48  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), etik sınırları zorlayan bir uygulamayla gündemde. Bağışlanan cesetlerin başlarının kesilerek, doktorlara ve diş hekimlerine Botoks gibi kozmetik işlemleri öğretmek için kullanıldığı ortaya çıktı.

NHS hastanelerinin, bağışlanan cesetleri prosedürlerin dışına çıkarak özel estetik kurs merkezlerine verdiği tespit edildi. NHS Trust tarafından yayınlanan broşürlerde, bağışlanan cesetlerin kozmetik eğitimde kullanılacağına dair hiçbir bilgi verilmemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

İngiltere'de hastanelere bağışlanan cesetlerin kozmetik işlemlerin eğitiminde kullanıldığı ortaya çıktı

Bilgilendirme broşüründe, ceset bağışının gelecek nesil sağlık uzmanlarının eğitimine katkı sağlayacağı ve yaşam kurtarıcı tekniklerin geliştirilmesine yardımcı olabileceği ifadeleri yer aldı. Ancak bu açıklamalar, gerçek kullanım amacını gizlemeye yetmedi.

Ortaya çıkan skandal sonrası, bedenlerini bağışlayanların ve ailelerinin isteklerine uygun davranılmaması kamuoyunda tepki çekti.

Son Dakika Sağlık İngiltere'de hastanelere bağışlanan cesetlerin kozmetik işlemlerin eğitiminde kullanıldığı ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ferhat eser: israf yok tebrik ederim güzel fikir 8 14 Yanıtla

Advertisement