JN.1 kabusu büyüyor! 41 ülkede tespit edilen varyant için uyarılar art arda geldi - Son Dakika
Sağlık

JN.1 kabusu büyüyor! 41 ülkede tespit edilen varyant için uyarılar art arda geldi

6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs JN.1 varyantıyla korku saçmaya devam ediyor. Fransa, ABD, Singapur ve Kanada'nın da aralarında olduğu 41 ülkede tespit edilen varyant Dünya Sağlık Örgütü tarafından da takibe alınırken, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ülkedeki güncel vakaların yüzde 44'ünden fazlasının da JN.1 varyantı olduğunu açıkladı.

24.12.2023 09:33  Güncelleme: 09:48

2019'un son haftalarında Çin'de ortaya çıktıktan sonra milyonlarca insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgını JN.1 varyantıyla korku saçmaya devam ediyor.

DSÖ "TAKİP EDİLECEK VARYANT" LİSTESİNE ALDI

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü'nün hafta içinde "uyarı" yaptığı JN.1 varyantının dünya genelinde yayılmaya başladığı açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü, JN.1 varyantını "takip edilecek varyant" listesine almıştı.

ABD'DEKİ VAKALARIN YÜZDE 44'Ü JN.1 VARYANTI

Şu ana kadar Fransa, ABD, Singapur, Kanada, İngiltere ve İsveç'te vaka sayılarının hızla arttığı ve bu ülkelerle birlikte 41 ülkede JN.1 varyantının tespit edildiği kayıtlara geçti. Öte yandan ABD'deki güncel vakaların yüzde 44'ünden fazlasının da JN.1 varyantı olduğunu ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri resmi olarak açıkladı.

"SALGINI ÖNLEYİCİ ÖNLEMLER GİDEREK AZALDI"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ohio Devlet Üniversitesi'nden Carlso Malvestutto, "Salgını önleyici önlemler giderek azaldı. Son aylarda Covid-19 nedeniyle hastaneye yatanların hiçbiri güncel aşıyı olmamış" dedi. Yetkililer aşıya ilginin azaldığını açıkladı.

HASTANEYE YATIŞLAR YÜZDE 10 ARTTI

Dünyanın önde gelen gazetelerinden Financial Times, ABD nüfusunun sadece yüzde 18'inin güncellenmiş Covid-19 aşısı olduğunu hatırlatırken, ABD'de Covid-19 sebebiyle hastaneye yatışların geçen haftaya göre yüzde 10 arttığını da belirtti. Uzmanlar, ölüm oranının ise diğer varyantlara göre daha düşük olduğuna dikkat çekse de önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi.

JN.1 kabusu büyüyor! 41 ülkede tespit edilen varyant için uyarılar art arda geldi

Son Dakika Sağlık JN.1 kabusu büyüyor! 41 ülkede tespit edilen varyant için uyarılar art arda geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Hasan Ali Yıldız: Dünyanın en büyük kapitalizmi Dünya sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletleri yöneten Kapitalistler bunlar dünyanın asıl sorunu bunlar 120 4 Yanıtla
  • okan dilek: Tüm bu gelişmeler neticesinde yeni bir aşı gerekiyor. Aşı BULUNDU çağrısı yapılsa artık bir daha asla ölsem de aşı vurunmam 112 6 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: Bıktık ya bu ne her sene aynı terhane 88 8 Yanıtla
  • Esra Koç: Bu virüs ü kim çıkarttıysa onlara ağır yaptırımlar uygulanmalı sonuçta buda bir savaş dünya yer gök herşey allahın siz nüfüs azaltsanız ne olucak fazlamı yaşıycaksınız çin üretti ve yaydı 72 4 Yanıtla
  • mert çelik: bişi olmaz 25 4 Yanıtla
  • Serkan Basar: Laboratuvar ortamında geliştirilen ve test edilen bu virüs toplum yapısına ve yaşayış biçimine göre geliştirilip özellikle kronik rahatsızlığı bulunan vakalarda daha etkili olacaktır özellikle ülkemizde dahada çok etkili olacaktır önlem alınmalı özellikle önümüzdeki aya dikkat 2 0 Yanıtla
  • Serkan Basar: bu yapay virüs ülkemizde daha etkili olacaktır önümüzdeki aya dikkat 0 0 Yanıtla

Advertisement