2010 İstanbuloff-road Şampiyonası 2. Ayağı Şenlik Havasında Geçti - Son Dakika
Spor

2010 İstanbuloff-road Şampiyonası 2. Ayağı Şenlik Havasında Geçti

2010 İstanbuloff-road Şampiyonası 2. Ayağı Şenlik Havasında Geçti

İstanbul Off-road Kulübü / İsoff'un Düzenlediği 2010 İstanbul Off-road Şampiyonası'nın İkinci Ayağı, Eyüp Belediyesinin Katkılarıyla Kemerburgaz Çiftalan'da Koşuldu.

19.10.2010 18:38

İstanbul Off-Road Kulübü/ İSOFF’un düzenlediği 2010 İstanbul Off-Road Şampiyonası’nın ikinci ayağı, 17 Ekim Pazar günü Eyüp Belediyesinin katkılarıyla Kemerburgaz Çiftalan’da start aldı. Eski bir kömür ocağı içinde düzenlenen yarış, güzel havanın da etkisiyle, seyretmeye gelen yüzlerce araç ve birbirinden heyecanlı yarış görüntüleri ile şenlik havasında koşuldu.

Mahalli Yarış statüsünde organize edilen Şampiyona, düşük katılım ücretleri ve genel kurallarda yarışçılara tanınan esneklikler nedeniyle, yarış heyecanını tatmak isteyen yeni ekipler için güzel bir başlangıç oldu. Eşleri ile ya da çocukları ile yarışa katılan deneyimli yarışçılar ise aile içinde yeni yarışçıların yetişmesine önayak oldular.

Hazırlanan iki ayrı parkurda, farklı engeller içeren toplam 40 “kapı” aşarak yarışan ekipler; 5 etap boyunca dik uzun inişler, keskin rampalar, balçık geçişleri, su geçişlerini aşarak yarışı sonlandırmak için mücadele ettiler. 20 ekibin katıldığı yarışta bu kez katılan araçların çoğu finiş gördü. Zorlu engellerde saplanıp kalan araçlar, hazır bekleyen görevli araçlarca kurtarılıp yarışa devam ettiler. Mekanik arızalar nedeniyle parkur içinde kalan araçların ekipleri de kaderlerine razı olup seyircilerin safına katıldılar.

EKİPLER

Bir önceki ayağın birincisi, 1 kapı numaralı ekip Tarık Gökbay ve Bülent Gültekin, Range Rover’ları ile güzel bir yarış çıkardılar. Ekip S3 Sınıfı birincisi olurken Genel Klasmanda da 3.’lüğü ele geçirdi. 2 kapı numaralı Mustafa Demirci ve Dursun Ali Yılmaz ikilisi araçta yaşanan teknik bir sorundan ötürü yarışı terk ettiler. 3 kapı numaralı Aroma ekibinde, bu yarışın tek kadın pilotu Deniz Doğaner ve co-pilot olarak da eşi Ali Doğaner start aldı. Suzuki G. Vitara ile yarışan ekip yarış içinde yaşadığı mekanik sorunlara ilaveten 4. etapta takla attı. Ancak yarışı sürdüren ekip finiş görmeyi başardı ve S2 Sınıfı 2.liğini aldı.

4 kapı numaralı Suzuki Vitara’da Kubilay Tüfekçi ve Bülent Kaya start aldı. 2. etaptaki çamur geçişlerinde sorun yaşayan ekip yarışı ilk 10 içinde tamamlamayı başardı. 5 kapı numaralı CJ7 ile yarışan ekipte Sadık Vefa ve Murat Taşlıdağ yarışa şanssız bir başlangıç yaptılar. Daha ilk metrelerde yer alan balçık engelde saplanan ve araçlarını kıran ekip yarışa 2 çeker devam etmek zorunda kaldı. Yarışı tamamlayan ekip Sınıflarında ikinciliği ve Genel Klasmanda 11. dereceyi aldılar.

6 kapı numarası CJ5 ile yarışan baba-oğul ekip, Müfit Çırpanlı – Yiğit Çırpanlı ilk etapları keyifle ve hızla aldılar. Ancak ön aks kesen ekip yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldı. 7 kapı numaralı Selahattin Toper – Cengiz Pınar ise start öncesi marş motoru arızalanan CJ’lerinde sorun yaşadılar. Sorunu çözen ekip 4. etapta elektrik arızası nedeniyle yarışa veda etmek zorunda kaldılar.

8 kapı numaralı Cherokee’de İnci Akü Takımından Ahmet Tınkır ve Nilüfer Tınkır yarıştı. Karı-koca dayanışmasının en güzel örneklerini sergileyen ekip Genel Klasmanda 8. olurken S3 ikinciliğini de aldılar. 9 kapı numarada Adnan Ofluoğlu – Atahan Ofluoğlu ekibi Suzuki X90 ile start aldı. 4. etapta sorun yaşayan ekip araçlarını iterek finiş noktasına gelmeyi başardı.

10 kapı numaralı Suzuki Vitara ile yarışan Cengiz İnceli – Onur Bingöl sorun yaşamadan yarışıp rahat bir Genel Klasman ve S1 ikinciliği aldılar. 11 kapı numaralı Benan Engin – Tamer Kızıltan ekibi de yarıştıkları Range Rover’ları ile son etapta takla atmalarına rağmen Kapalı parka ulaşıp yarışı tamamlamayı üstelik S3’de üçüncülük kupası almayı başardılar.

12 kapı numaralı Suzuki Vitara ile yarışan Kaan Cagalı ve E. Buse Başer ekibi Genel Klasmanda da 4. sıraya oturarak başarılı bir yarış çıkartmış oldu. 13 kapı numaralı Jimny ile yarışan Hüseyin Afşar – Mustafa Kemik ikilisi sınıflarında ve Genel Klasmanda en iyi dereceyi alarak 1.lik kupasına hak kazandı ve 13 kapı numarasının uğursuzluğu ile ilgili olumsuz önyargıları da kırmış oldu.

14 kapı numaralı Suzuki G. Vitara ile yarışan Ali Günpay – Hasan Akdemir yarışı S2 birincisi olarak tamamladılar. Ekip aynı zamanda Amatörler Kupasının da birincisi oldu. İnci Akü Takımının ikinci aracında 15 kapı numaralı Land Rover ile Alparslan Yüksel ve Aylin Yavaş ekibi yaşadıkları sorunlara karşı azimle yarışı tamamlamaya çalışsalar da araçları pes edince finiş göremediler.

16 kapı numaralı Tuncay Akbulut – Fatih Aydın ekibi ön/arka kilitli CJ8’leri ile yarışı tamamlamayı başardı. S4 sınıfı birincisi olan ekip ayrıca Amatör Kupasında da ikinciliği aldı. 17 kapı numaralı Jimny ile yarışan Arda Gürayman – Serdar Uludağ ekibi ise farklı turlarda, aynı kapıda iki kez aks kestiler, ama yine de yarışı tamamlamayı başardılar.

18 kapı numaralı Oktay Gündoğdu – Esra Bulut Gündoğdu çifti yarışı rahat bir tempoyla tamamladılar. 19 kapı numaralı Hakan Kılıç – Ali Karaman ekibi yeni aldıkları Suzuki G. Vitara ile ilk yarışlarında sayısız sorun yaşadılar, ama sonuçta S2 ikincisi olarak finişe gelmeyi başardılar. 20 kapı numaralı Samurai ile yarışan Metin Akyüz – Tuluğhan Akyüz ise dik bumplardan uça uça tamamladıkları yarışın sonunda sınıflarında 2. oldular. Amatörler kupasında da üçüncü olan ekipten Tuluğhan Akyüz ise en genç yarışçı sıfatı ile ayrıca kupaya layık görüldü.

Yarış sonunda Genel Klasman ve Sınıflarda ilk üçe giren ekiplere kupaları verildi. S2 sınıfında aynı puanı alan 3 ekip de 2. oldu. 16 yaşında yarışa katılan Tuluğhan Akyüz’e ise En Genç Yarışçı Kupa’sı verildi.

SONUÇLAR

Genel Klasman

1. Hüseyin Afşar - Mustafa Kemik/ Suzuki Jimny S1

2. Cengiz İnceli - Onur Bingöl/ Suzuki Vitara S1

3. Tarık Gökbay - Bülent Gültekin/ Range Rover S3

S1 Sınıfı

1. Hüseyin Afşar - Mustafa Kemik/ Suzuki Jimny

2. Cengiz İnceli - Onur Bingöl/ Suzuki Vitara

3. Kaan Cagalı - E. Buse Başer/ Suzuki Vitara

S2 Sınıfı

1. Ali Günpay - Hasan Akdemir/ Suzuki G. Vitara

2. Deniz Doğaner - Ali Doğaner/ Suzuki G. Vitara

2. Hakan Kılıç - Ali Karaman/ Suzuki G. Vitara

2. Oktay Gündoğdu - Esra Gündoğdu/ Land Rover

S3 Sınıfı

1. Tarık Gökbay - Bülent Gültekin/ Range Rover

2. Ahmet Tınkır - Nilüfer Tınkır/ Jeep Cherokee

3. Benan Engin - Tamer Kızıltan/ Range Rover

S4 Sınıfı

1. Tuncay Akbulut - Fatih Aydın/ Jeep CJ8

2. Sadık Vefa - Murat Taşlıdağ/ Jeep CJ7

Bayanlar Kupası

1. Deniz Doğaner

2. Buse Başer

3. Nilüfer Tınkır

Amatörler Kupası

1. Ali Günpay - Hasan Akdemir

2. Tuncay Akbulut - Fatih İnan

3. Metin Akyüz - Tuluğhan Akyüz

En Genç Yarışçı Kupası

Tuluğhan Akyüz

DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 2010 İstanbuloff-road Şampiyonası 2. Ayağı Şenlik Havasında Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement