Alex'ten Samimi Açıklamalar - Son Dakika
Spor

Alex'ten Samimi Açıklamalar

Alex\'ten Samimi Açıklamalar

Fenerbahçe Kaptanı Alex, Kulübün Televizyonu'ndaki "Günün Röportajı" Programında Açıklamalarda Bulunarak; Futbolda Bireysel Performansın Takımı, Takımın Performansının da Bireysel Performansı Etkilediğini Vurguladı.

30.09.2010 14:38

Brezilyalı yıldız, "Benim performansımla takımın performansını birbirinden bağımsız düşünmek yanlış olur. Çünkü futbolda bireysel performans takımı, takımın performansı da bireysel performansı belirler, etkiler.

Buna örnek vermek gerekirse, sezon başında Avrupa kupalarından elendiğimizde gayet olumsuz bir dönem geçirdik. Bu dönem içerisinde takımımızdaki oyuncuların birçoğu bireysel kalitesinin en üst seviyesinde değildi ve bu da takıma yansıdı. Bu yüzden bu iki durumu birlikte ele almak gerekiyor" dedi.

Fenerbahçe'nin her geçen gün daha iyiye gittiğine, geçen sezonla kıyaslandığında sistemlerin aynı olduğuna, ancak oyun oynama tarzı ve oyuncularda farklılık bulunduğuna dikkati çeken Alex, şunları kaydetti: "Aramıza yeni katılan oyuncular ve tabii ki onların takıma alışması için gerekli olan bir süre var. Ben mesela ileri uç oyuncusu olarak Niang ile oynamaya başladım. Semih, Güiza ve Gökhan Ünal ile kıyasladığınızda Niang bu oyunculardan farklı bir tarza sahip ve birbirimize alışmamız zaman gerektirecek. Aynı zamanda Stoch, Dia ve Yobo da zamanla takıma alışacaklardır. Fakat grafiğe baktığınızda yükselen bir grafik çizdiğimizi ve önümüzdeki günlerde de bunu devam ettireceğimizi söyleyebilirim."

Fenerbahçeli futbolcu, yeni transferlerle ilgili değerlendirmesinde de "Bu takımın bir oyuncusu olarak benim onlardan beklentim, performanslarını en iyi şekilde sahaya yansıtmalarıdır. Hepsi gayet hızlı, süratli oyuncular. Fenerbahçe'nin kadrosunda uzun süredir görmediğimiz tarza sahipler. Saha içinde özelliklerimizi birleştirdiğimiz sürece gayet iyi bir takım geliyor diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Alex, Fenerbahçe ile sözleşmesi bittikten sonra Beşiktaş'a veya Galatasaray'a gidebileceği yönünde medyada yer alan haberlerin gerçeği

yansıtmadığını ifade ederek, taraftarlara şu mesajı verdi: "Sizler de beni tanıyorsunuz ki ben basında yazılıp çizilenlere kafasını takmayan biriyim. Bu takımın bir parçası olarak nelerin doğru, nelerin yanlış, nelerin yalan olduğunu net bir şekilde biliyorum ve onları okumuyorum bile. Bu

kulübü seven, bu takımı takip eden milyonlarca insan var ve gazetelerde kontratım bittikten sonra Beşiktaş'a ve Galatasaray'a gideceğim yazılmış. Onlara sadece şunu söyleyebilirim: Burada, Fenerbahçe'de forma giyen, Fenerbahçe'nin iyiliğini isteyen ve onunla yatıp onunla kalkan bir kaptanları var. Bu haberlere aldırmasınlar, ben buradayım ve her zaman olduğu gibi sadece işimi yapıyorum."

"HER ŞEYE RAĞMEN BAŞARILI OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM"

Futbol yaşamını sürdürdüğü müddetçe hedeflerinin olacağını belirten Brezilyalı oyuncu, "İlk hedefim formasını taşıdığım takımımın başarılı olması ve

belirli süredir kazanamadığı kupaları kazanmasını sağlamak. Bu noktada hedeflerim tabi ki devam ediyor. Futbol hayatım boyunca katılmadığım organizasyon, turnuva kalmadı. Katılmadığım turnuvaları sayacak olursam sadece Dünya Kupası'nı söyleyebilirim size ki; bu da sebebini hala anlayamadığım bir konu. Özellikle Brezilya futbolunda da bir çok kişinin de sorduğu soru bu. Alex, neden Dünya Kupası'nda oynamadı? Ancak her şeye rağmen ben başarılı olduğumu düşünüyorum" dedi.

Eşi Daianne'nin rahatsızlığı nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçirdiğini, Beşiktaş maçına çıktığı sırada eşinin de acil olarak ameliyata alındığınıhatırlatan Alex, derbi maçtaki durumunu şöyle anlattı: "Önceden bildiğim bir şey olsaydı bu duruma kendimi hazırlardım. O gün bir noktaya odaklanmakta zorluk yaşadım. Açıkçası 15 yıldır yaşadığım az durumlardan biriydi. Kafamı toparlayamadığım nadir 1-2 maçtan biri BJK maçı oldu."

Brezilyalı futbolcu, yeni doğan oğluyla ilgili olarak da "O büyüsün eğer topa vurmak isterse onunla top da oynarım. Diğer 2 çocuğumla oynadığım,

ilgilendiğim gibi onunla da ilgileniyorum. Herkes onun futbolla olan ilişkisini soruyor. Bakalım bu sorular karşısında ya futbolu çok sevecek ya da futboldan nefret edecek" ifadelerini kullandı.

İstanbul-DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Alex'ten Samimi Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement