Ali Sami Yen Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Spor

Ali Sami Yen Mezarı Başında Anıldı

Ali Sami Yen Mezarı Başında Anıldı

Galatasaray Spor Kulübü’nün 110. Kuruluş Etkinlikleri kapsamında, Galatasaray Spor Kulübü’nün Kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen, Feriköy Mezarlığı’ndaki kabri başında saygıyla anıldı.

16.10.2015 15:30

Galatasaray Spor Kulübü'nün 110. Kuruluş Etkinlikleri kapsamında, Galatasaray Spor Kulübü'nün Kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen, Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında saygıyla anıldı.

Törene Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, 2. Başkan Cengiz Özyalçın, Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin, Yönetim Kurulu Üyeleri Ural Aküzüm, İsmail Sarıkaya, Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder, Disiplin Kurulu Başkanı Celal Emon ve 1905 GSYİAD Başkanı Metin Öztürk katıldı.

"EMANETİ DAHA YÜCE YERLERE TAŞIYACAĞIZ"

Törende konuşan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Bugün Galatasaray Spor Kulübü'nün kuruluşunun 110. yılı kutlamaları çerçevesinde çok değerli kurucumuz sevgili Ali Sami Yen ağabeyin mezarında kutlamalara başlıyoruz. 110 yıl evvel yine bir Ekim ayında bir edebiyat dersinde Ali Sami Yen ve arkadaşları böyle bir spor kulübünün kuruluşu için ilk temasları kendi aralarında yapıyorlar. O günkü ülkemizin bulunduğu şartlarda Ali Sami Yen ve arkadaşları 110 yıllık bir çınarın ilk filizini vermek için bir araya geliyorlar. Bir edebiyat dersinde kendi aralarında konuşurlarken kulübü kurmaya azmediyorlar. Ali Sami Yen ağabey o zaman her şeyleri olan futbol topunu yağladığı, bakımını yaptığı, havasını uygun hale getirdiği için başkan seçiliyor. O günkü şartlarda Galatasaray Spor Kulübü'nün ana malzemesi ellerindeki top. Cevdet ağabey de bu kulübün formalarını yıkayıp hazır hale getirdiği için başkan yardımcısı seçiliyor. Bu kadar fedakarlıkla kurulmuş bir spor kulübü 110 yıl boyunca 35 tane değerli başkanımın hizmetleri sonucunda dünyada çok tanınan, çok bilenen, çok itibarlı bir spor kulübü haline geliyor. Ben Ali Sami Yen ağabeyden başlamak üzere bize bu kadar değerli bir varlığı emanet ettikleri için hepsine teşekkür ediyorum. 36. Başkan olarak, bu değerli emaneti daha üst seviyeleri taşımak için yönetim kurulum olarak, camia olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kutlamalar yarın da okulda devam edecek. Ben bütün Galatasaraylıları yarın Galatasaray Lisesi'nde buluşmaya davet ediyorum. Oradaki kutlamaların bütün camia tarafından önemsenmesini rica ediyorum. Ali Sami Yen ağabeye Allah'tan rahmet diliyorum, ruhu şad olsun. Bize aktardığı bu emaneti en iyi şekilde daha yüce yerlere taşıyacağımızdan da emin olsun" diye konuştu.

"ALİ SAMİ YEN VE ARKADAŞLARINA SONSUZ TEŞEKKÜRLER"

Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ise, "Ali Sami Yen bey ve arkadaşları bu kulübü bir kıvılcım olarak düşündüklerinde 2015 yılında ulaşacağı yeri tahmin edememişlerdi. Başkanımızın da dediği gibi 35 tane başkanımız, 87 tane yönetim kurulumuzun hizmeti geçti. Bugün devasa bir müessese haline geldik. Hepimiz Galatasaraylı olmaktan, Galatasaray Kulübü üyesi olmaktan da mutluyuz. Galatasaray'ın 500 seneye dayanan bir geçmişi vardır. Lisesi, üniversitesi, ilkokulu, vakıfları, dernekleri, taraftar dernekleri, milyonlarca taraftarı ile birlikte biz büyük bir aileyiz. Bu büyük ailenin de dünya üzerindeki görüntüsünü kulübümüz sağlar. Bugün dünyanın herhangi bir yerine gittiğimizde sarı kırmızı renkleri görüyorsak bu kulübümüzün aksi sedasıdır. Kulübümüze hizmet etmekten hepimiz mutluyuz. Ali Sami Yen ve arkadaşlarına sonsuz teşekkürler, rahmetle anıyoruz kendilerini" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Ali Sami Yen Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement