Aysal: Transferde Cimriyiz - Son Dakika
Spor

Aysal: Transferde Cimriyiz

Aysal: Transferde Cimriyiz

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

27.09.2012 13:15  Güncelleme: 13:16

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Binicilik Tesisleri'nde yönetim kurulu üyesi Necati Demirkol'un sponsorlara yönelik olarak düzenlediği törende basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yönetim olarak kendilerinin en büyük hedefinin 2014 yılına kadar Galatasaray'ı ekonomik olarak rahatlatmak ve sağlıklı bir kulüp haline getirmek olduğunu söyleyen Aysal, transfer dönemlerinde de çok temkinli davrandıklarını dile getirdi. Galatasaray'a sponsor olan firmalara teşekkür eden Aysal, "Bugün burada yönetim kurulu üyemiz Necati Demirkol'un daveti üzerine buradayız, sizleri de burada görmekten dolayı mutluyuz. Kulübümüzün sponsorlarına teşekkür ediyoruz, bunu sizlerin huzurunuzda yapmak istedik. Önümüzdeki dönemde de diğer sponsorlarımıza plaketlerini takdim edeceğiz." dedi. Sporda barış ortamının sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Aysal, "Sporda düşmanlık tavan noktasına ulaştı, burada bize düşen yeniden birliktelik ortamını sağlamak. Biz, Galatasaray olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yapacağız. Futbolda barış ortamını yeniden yaratacağız. Diğer kulüp başkanlarının da bizimle aynı düşüncede olabileceğini düşünüyorum, bu konudaki ümitlerini canlı tutuyorum." şeklinde konuştu.

"BİZ TRANSFER YAPMAYI SEVMİYORUZ" Transfer yapmayı sevmediklerini dile getiren Aysal, "Transfer konusu medya mensuplarının çok sevdiği bir konu, bizim için ise bu konu oldukça tehlikelidir. Yöneticiler transferden korkar. Evet yapılan transferler takım için yeni bir aşıdır, yüzdür ama aynı zamanda da büyük bir risktir. Biz mümkün olduğu kadar az transfer severiz, sizler de - basın mensuplarını kastederek - çok transfer seversiniz. Bizi, transfer konularında fazla zorlamayın. Bizim öncelikli işimiz Galatasaray kulübünün bütçelerini ve mali yapısını sağlıklı bir şekilde ayarlamaktır. Öncelikli olarak hedefimiz Avrupa'da boy gösteren dev takımların mali yapılarına ve bütçelerine yaklaşmak. Bu sebeple transfer cimri olmak zorundayız, zaten bütün takımlar da bu duruma dikkat ediyor. Galatasaray olarak biz de gerekli bilince sahibimiz." dedi.

"GALATASARAY AVRUPA'DA OLMAK ZORUNDA" Galatasaray'ın her zaman Avrupa'da mücadele etmek zorunda olduğunun altını çizen Aysal, "Galatasaray'ın son 4-5 sezondur neden Şampiyonlar Ligi'nin dışında kaldığını anlamakta zorlanıyorum. Galatasaray'ın ana misyonu Avrupa olmalıdır ve bu durumu bir süreklilik haline getirmelidir. Ben 'sürekli' kelimesini çok sık kullanıyorum ve bunun da bir nedeni var. Sürekli olmayan bir başarı; başarı olarak kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

"SERMAYE GÜCÜMÜZÜ HAREKERE GEÇİRDİK" Yatırımcının elindeki Galatasaray hisselerinin değerleneceği belirten Aysal, "Kulübün borcunu arttırmamak için sermaye gücünü hareke geçirdiklerini söyleyen Aysal, "Ben varolanı borcu arttırmamak için kendi sermaye gücümü ve kulübün aktiflerini harekete geçirdim. Bu ne oluyor? Kulübün ortağının elindeki hisseleri boş, değersiz hisseler değil. Şu anda bu hisselere sahip olanların ellerindeki kağıtların içi dolu, önü açık. Bizim görevimiz yatırımcının elindeki kağıtların içini doldurmak ve bu kağıtları gerçek değerlerine ulaşabilecek duruma getirmektir. Bunun için çalışıyoruz." dedi.

"GALATASARAY'I KİMSE ELE GEÇİREMEZ" Galatasaray'ı kimsenin ele geçirmeye gücünün yetmeyeceğini ifade eden Aysal, çeşitli basın yayın organlarında yer alan "Galatasaray hisselerini bir isim topluyor" haberlerini de tepki gösterdi. Aysal, "Böyle bir durum mümkün değil. Galatasaray'ı kimse ele geçiremez. Devlet büyükleri zaten böyle bir durum varsa bunu net bir şekilde tespit eder" dedi.

"ELİM BİRAZ DAHA RAHAT OLSAYDI..." Galatasaray'ın 2014'e kadar temkinli davranmak zorunda olduğunu belirten Aysal, "Galatasaray'ın 2014'ten sonraki serbest kalan gelirleri aylık 16 milyon dolarlık giderini karşılayabilecek durumda... Tüm derdimiz 2014 yılına kadar tüm kriterlere uygun bir kulüp yaratmak. Galatasaray'ın 2014 yılından sonraki yolu açıktır. Elim rahat olsaydı yapabileceğim en önemli şey kulüp adına önemli yatırımlar yapmak olurdu. Şu anda dar bir yoldayız ve bu dar yolun şartlarına göre hareket etmeliyiz. Geniş sahada yatırım yapmak çok güzel bir şey..." şeklinde konuştu.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Aysal: Transferde Cimriyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement