Basketbol Maçında Atılan Dirsek İzleyenleri Şoke Etti - Son Dakika
Spor

Basketbol Maçında Atılan Dirsek İzleyenleri Şoke Etti

Türkiye Basketbol Ligi'nde oynanan maçta Bulgar oyuncu Ivanov'un, Türk basketbolcu Barbaros Bozkurt'a attığı dirsek kameralara yansıdı.

15.02.2016 19:26  Güncelleme: 19:32

Türkiye Basketbol Ligi'nde (TBL) geçtiğimiz cumartesi günü oynanan Tofaş- Melikşah Üniversitesi karşılaşması, izleyenleri şoke eden bir olaya sahne oldu.

Tofaş'ın Bulgar oyuncusu Kaloyan Ivanov, topsuz alanda rakibi Barbaros Bozkurt'un suratına dirseğiyle çok sert bir dirsek darbesi vurdu. Darbe o kadar acımasızca idi ki, izleyenler inanmakta güçlük çekti.

SPORTMENLİK DIŞI FAUL

Darbeyi yiyen Barbaros Bozkurt yere yığılıp kalırken, hakem Abdullah Koputan tam önünde yapılan bu hareket sonrası Ivanov'a sportmenlik dışı faul verdi.

Ancak, sportmenlik dışı faulü yeterli bulmayan Melikşah Üniversitesi yazılı bir açıklama yaparak, Bulgar oyuncunun Basketbol Federasyonu tarafından en ağır biçimde cezalandırılmasını istedi. Açıklama, şöyle:

"AMACIMIZ TOFAŞ'IN GALİBİYETİNE GÖLGE DÜŞÜRMEK DEĞİL"

"Melikşah Üniversitesi Spor Kulübü olarak TOFAŞ Spor Kulübü'nü haklı galibiyetlerinden dolayı tebrik ederiz. Görüntüyü yayınlama amacımız TOFAŞ Spor Kulübü'nün galibiyetine gölge düşürmek değildir. Amacımız oyuncumuzu ve oyuncuları bu tür sportmenlik dışı hareketlere karşı korumak, federasyon ve hakemlerin bu tür hareketlere karşı önlem alması gerektiği algısını oluşturmaktır.

"KAN DONDURUCU VE İNSANLIK DIŞI"

Top ile alakası olmayan, niyetin kesinlikle zarar vermek olduğu apaçık ortada olan pozisyonu sportmenlik dışı faulle cezalandıran maçın hakemi Abdullah Koputan'ın pozisyonu tekrar izlese kararını kesinlikle değiştireceğini düşünüyoruz. Kurallar gereği bu kan dondurucu hareketin karşılığı diskalifiye ve uzun süre maç cezası almasıdır. Bu pozisyondaki sevindirici kazanımımız ise kulübümüzün hedeflediği sportmen kimliğe uygun olarak teknik ekibimiz ve oyuncularımız Kaloyan Ivanov'un insanlık dışı bu davranışı ardından sağduyulu ve soğukkanlı kalarak reaksiyon vermemeleri olmuştur."

Basketbol Maçında Atılan Dirsek İzleyenleri Şoke Etti

Son Dakika Spor Basketbol Maçında Atılan Dirsek İzleyenleri Şoke Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • aytekin: Bu olaya olur boyle diyenler o dirsegi yerse anlar. Tr den gonderilmeli tek kelimeyle... 12 0 Yanıtla
  • salih: adam hırsını almak için değil çenesini kırmak için vurmuş türkiyede lisansının silinmesi lazım gönderin memleketine 10 0 Yanıtla
  • izmirli: IYI OLMUS..HELAL OLSUN SANA YABANCI.SIMDI O ULKUCUDUR KESIN..IRLANDALININ GUCUNU DE YABANCININ GUCUNU DE TURKLER IYI BILIYOR :d 0 6 Yanıtla
    : Ne yedin 0 0
  • Hasan: Bu oyuncuyu takimda tutan barindiran besleyen basit ceza ile geliştiren bu ülkenin takimi olamaz. Bu millet boyle barbari hoş gormemeli 3 0 Yanıtla

Advertisement